Thursday, August 2, 2012

Apa yang aku tengok untuk Join sesuatu GA, CONTEST or SEGMEN??

  • Syarat
Kalau yang jenis pemalas macam aku neh. Memang akan tengok syarat dulu la. Kalau syarat dia agak berat untuk aku yang dah  berusia neh. Hurm. Sory ler sayang...bukan tak minat. bukan Tak nak! tapi tak mampu. Daripada aku join jugak tapi aku tak ikut syarat dia wat per kan?? Kalau takat syarat nak follow penganjur dan BEBERAPA orang sponsor aku tak der hal laaa. Larat lagi. Larat! tapi aku rasa korunk pun sama jugak kan? betul tak?

  • Hadiah

 
Perghhhhhhh!! kalau hadiah dia dapat kate dengan hanya satu entry! syarat dia mcm mana pun aku mesti larat! hahahah. Neh jenis yang mata duitan. cam aku jugak. hihi. Lepas aku tengok syarat dia okeh. Aku mesti Join! biasanya aku tak kisah sangat sal hadiah neh. Aku lebih kepada "sapot menyapot amalan mulia". Tapi hadiah yang selalu buat aku teruja adalah duit tunai. Gila mata duitan kan aku? heh! tapi aku rasa korunk pun sama gak? betul tak?? walaupun 2 hengget. aku dah cukup bahagia dah. hihihi

  • Pemilihan Pemenang
 

Sebenarnya, aku lebih suka if di adili dengan manusia daripada mesen2 ke nasib2 ke hape ke. hihihi. Demand kau! buat contest sendiri! hahaha. Tak der..aku nak gitau jer..mana tahu leh buat tips pada orang yang nak wat GA,CONTEST atau SEGMEN kan..kan..sebab bagi aku, bila kita nak sesuatu tuh bukannya datang bergolek2, ketepak! ketepuk jatuh depan muka. mesti nak ada usaha sikit laaa. Contohnya, penganjur pilih pemenang berdasarkan kreativiti letak banner ke, senget ke tebalik ke. hahahaha. cam sengal jer aku nya idea. hikhik tapi paper pun ada gak orang yang jenis simple lagi pimple neh. yang tak suka benda2 cmtuh. dia suka tempek jer banner then anta link. hihihi kekadang aku pun cm tuh gak. Jadi, Penganjur kena buat dua bahagian a) dipilih by nasib b) nenek aku yang pilih. okeh tak cm tuh?? hihihi

  • Penganjur yang Peramah bukan Pemarah(Tambahan)
 

Masa kita Join. mana kita nak tau kan?? hihihi tapi neh lepas terjoin laaa. Macam aku, aku suka bila penganjur neh ramah tamah. Suka! Contoh bila dia luangkan masa ke entry kita dan cakap "tengss join bla..bla" Aku rasa dihargai sangat. Terus tanya, bila lagi kau nak wat contest? aku nak join neh. hahaha gila punya nak menyapot sebab suka dengan keramahan penganjur. Tapi tak ler ramah sangat sampai ulang alik kerumah aku yang kat TG. piandang neh sebab nak tunjukkan keramahan sangat tu boleh mendatangkan kemarahan aku lak. hihihi. Aku puji sorang penganjur neh. Aku menang dia punya contest hari tuh. Cam biasa aku bagitahu la detail2 kat dia. Then, dia anta komen kat aku kata hadiah lambat sikit, dia minta maaf. Eh, seriuss aku tak kisah! tapi apa yang bestnyaa..dia bagi tahu kat aku..dan yang paling penting. aku dah menang! kau hado?? hihiih.

sekian!

p/s : Entry tak der kena mengena dengan yang sesiapa. Sila jangan terasa yer..

6 comments:

Momo said...

bila kena follow like baaaaaaaanyyyyyyaaaaakkkkk blog dan group page..terase malas pulak..tu jarang join..

Sue PeLik said...

betul2 momo!!! setujuuu tapi malas ler nak tulis kat atas hihihi. su pun join yang syarat2 dia okeh jer. saja suka2 hihihi

nur anis said...

syarat tu wajib tengok..kalau macam-macam, memang malas..hihi

UmmiSyarni said...

mmg akan tengok syarat.klo follow blog penganjur je takpe.ada tu syarat kena follow semua sponser,semua yg join la.tak mampu jari den yg tuo ni nak menekan.

adibahfaizah said...

Paling wajib tngok ialah syrt n hadiah. . haha. kadng2 bnyk sngt nk kne follw sponsor. mls den..tapi tngok sue mcm bnyk je join Ga ke sgmen :) rajinnnn :)

Sue PeLik said...

nur anis- haah. betul2 tensen ler kalau mcm2 tuh

ummi-betul kalau penganjur jer tak per neh memang ada yang setengah kena semua peserta. hiihihi

adibah-syarat dan hadiah tuh pentingkan hihihi saya tak buat apa. tu yang rajin tu huhu duk umah jer makan tido hihi

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com