Wednesday, October 5, 2016

Hapdate : menjawab upt kabur, pengecualian bayaran ptptn & sambung master pjj

Assalamualaikum!

dah lama tak menulis. rasanya 2016 neh dah bulan 10 tapi satu entry pun aku tak ada hapdate. nampak followers semakin berkurangan. hahahah. alamak. dah kuranglah peminat beta. eh? huhuhu.

banyak komen yang aku terima daripada penulisan yang lepas. terutama entry tentang upt yang kabur dengan sambung master pjj dan juga entry penngecualian bayaran ptptn.

okei baiklah kita pergi satu satu untuk menjawab persoalan yang terbuku di hati awak awak. weh kenapa ayat aku dah tak power macam dulu weh?? heeeeee

tentang upt yang kabur.
kebiasaanya yang aku dengar2 if kabur tu tandanya prgnant. so, biasalah if hang p kelinik kesihatan then kelinik kata negatif sebab dia pakai upt yang tak bole nak baca lagi hormon hcg hang yang rendah tu.jadi p laaa farmasi beli laa digital punya, upt digital clear blue ya. kalau prgnant dia tulias prgnant siap dengan brapa week lagi. so, selamat mencuba! :)

tentang sambung master pjj tue.
kau kena kuat nak...kau jangan ikut2 kawan. kau mesti ada matlamat dan cita cita dalam hidup ini. kalau kau punya cita2 lepas kawen nak anak 4 ke 5 ke ko berlumba nak buat anak, ko fokus laaa yang tue dlu. kank kalau dedua nak fokus boleh termeninggal kau disitu nak. aku anak sorang pun hadeh. ingat, bila dah tetap nak sambung master please please jangan ada satu pun alasan yang akan menyebabkan semangat kau hlang. contoh, kucing kau baru beranak jadi kau nak fokus jaga cucu kau tue. so alasan tidak diterima ya, apa sahaja! pasal nak tukar mod a ke b , b plak ke c ko kena p tanya fakulti nak...biasanya bole je. aku pun tukar mod weh. hahahahah dari mod b tukar ke mod c. hahahahah

tentang pengecualian bayaran balik ptptn tu
okei aku kena jelaskan kat sini setiap universiti itu LAIN. ada U yang 3.5 dah first class. so maksudnya apa?? pengecualian bayaran ptptn adalah pada pelajar first class tidak kira pointer berapa. faham nak?? cthnyaaa kalau U tu 3.2 dan first class jadi kau layak untuk dapat pengecualian bayaran. fham?? tapi, if u kau 4.0 baru first class nasib mu laaaa. heeeeee. macam UPSI masa tahun2 aku dlu 3.7 dah first class. 

rindu kawan kawan blogger yang dulu... hmmmmmmm rinduu...

Image result for muka senyum

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com