Thursday, July 19, 2012

Kisah cinta seorang blogger yang aku follow menyentuh hati aku~

Entah kenapa hati aku terusik sekali bila membacanya..
tersentuh..
sedangkan hati aku...
ya..hati aku neh sekeras batu..
payah untuk punya rasa dan jiwa~

mungkin kerana...
aku juga seperti diaaa...
kerap terluka dan kecewa..

Katanya..

"terasa diri tersangat malang dalam bercinta . buatkan hati saya mati . pintu hati dah tertutup . terkunci dengan mangga. dan kunci dah diserahkan kat empunya tulang rusuk saya . dia akan cari saya kalau saya dah bersedia untuk dimiliki" (Mazidah, 2012)


Ya...aku tahu dia kecewa..
teramat kecewa..
kekecewaannya sampai aku yang tidak mengenalinya juga terasa...


Sebenarnya, aku dah byk sekali mendengar tentang kisah cinta terluka macam neh..
tapi kenapa aku turut terasa?
turut merasa? perasaan dia??
nak kata aku juga sedang mengalami perkara yang sama
TIDAK!
mungkin pernah...tapi itu semua telah aku buang jauh
dari memori

apa2 pun..
aku doakan dia tabah menghadapi~
ada hikmahnya..
"Mungkin Allah dah sediakan yang lebih baik untuk dirimu syg"


Try baca entry neh mungkin boleh buat kalian yang sedeh tersenyum! :)





p/s : Maaf..aku tak brani nak linkkan entry itu kpada smua.

6 comments:

nanieybarnieylurviey said...

HEAL BY TIME.. SEMOGA DIE DAN ORG LAIN YG MENGHADAPI SITUASI MCM TU TABAH UTK HIDUP AND YG PENTING TAK BUAT BENDA YG AGAINST THE NORMS AND RELIGION :)

Sue PeLik said...

setuju dengan awak naniey :) kita doakan yang terbaik kan??

bgus jugak berblogging neh. kita semakin kuat dan tabah sebab ada yang saling menyokong walaupun tak kenal :)

hainom OKje said...

Tok sah le kecewa sesangat....cari je lain....ramai lagi lelaki yg nak kan kita...tak yah nak mengharap pada yg tak sudi.. Insyaallah kita akan dapat yg lebih baik daripada itu. Berdoa banyak2...

(cehh...cehh senang aje OKje cakap kan...) kunjung balas! shoutbox error eh!

Sue PeLik said...

hahahaha betul...
teruskan kehidupan
yang lebih baik pasti menanti :)

jia creatifelt said...

sebaik2 cinta adalah cinta yg juga menyintai NYA..:] SMga tabah,

Sue PeLik said...

:) setuju cik jia :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com