Monday, September 17, 2012

Main kawen-kawen~


Tadi aku terbaca satu blog yang keputusan peperiksaan trial STPM dah kua!
katanya keputusannya tak begitu baik. tetiba jer aku teringat 
zaman aku di tingkatan enam! sumpah nakal gila!
apatah lagi cekgu letak kami form six di bangunan 4 tingkat atas sekali!
memang ler kami honeymoon gila kat atas tuh! bajet genting hailand weh. 
mcm2 permainan kami bawak dan main. aku pun kompius. aku p sekolah ke taman permainan!

ada sekali tuh cekgu p mesyuarat!
aku tak tau laaaa mesyuarat ke mengorat. lama sungguh.
jadi kami pun buat aktiviti dengan perancangan yang teliti!
nak tau apa dia???tengok gambar neh!!

v
v
v
v

taraaaaa!!kami maen kawen2!!!! hihihihihi


hahahaha. yang pakai baju hijau tuh. ketua pengawas merangkap ketua kelas haku!
keh2 dia pun join! kami curik meja kat bunga jadi bunga yang pengantin pegang kat tangan tuh!
pastu buku jadi kipas. hehehehe. neh kunun2nya pengantin sedang bergmbar dengan ahli keluarga!

huhuhu. neh pengantin kena kawen paksa. tgok muka pengantin lelaki?? tak boleh blah!
huhuhuhu. depa dua2 neh sekang neh jadi kawan baek aku!

Tudiaaaaaaaaaaa!! ney laaa pengantin paling gojes di abad ini!!! keh3
cam kenal jer pompuan yang wat iklan gigi neh. akukah??
awat hitam sangat?? huhuhu. neh laaa muka aku zaman dinousour dulu!
comey kan?? kenapa muka pengantin ceria. muka orang lain tak?? hihihihihi


heheheh last sekali! selepas dah penat main kawen2. kami pun tangkap gambaq reramai satu kelas!
neh laaa kelas aku! U6A! sikit jer. dalam duk maen kawen2 neh. Tiga orang jadi cekgu!seorang jadi petani moden! sorang keje dengan TM. seorang jadi pegawai kastam! dan yang lain pun berjaya dalam bidang masing2. huhuhuu. 

amaran keras : Para pelajar jangan tiru gaya di atas yaaa~ huhuhu

sekian!

34 comments:

muhammad asyraf said...

sempi je main kawin2.. dulu xde orang nak jadi pasangan saya masa main kawin2.. hahahaha..

I love Sleep said...

wahhhh egt dak2 kecik je main kawin-kawin huhu

Zul De Alexis said...

hahaha...wah kemain dia main kawen2...nk main jugak!..hentak2 kaki..:p

Sue PeLik said...

@muhammad asyrafyer ker??? kenapa???huhuhuhu

Sue PeLik said...

@I love Sleephuhuhuhu dak2 besar gajah pun maen jugak! huhuhu

Sue PeLik said...

@Zul De Alexishahahah jom2. jom men jom!

Misz Mieza said...

Kekeke.. Form 6 pun main kawen2 lagi? MM dulu zaman skolah rendah adela.. Ingat2 balik lucu pun ada.. =)

hainom OKje said...

Emmm.... sejak dulu lagi dah teringin nak kawen...he...he...

Sue PeLik said...

@hainom OKjehahahahaha. aah kan??? semua entry sal nak kawen jer! huhuhuhu

Romeo Laut said...

Pening aku. Jarang dah budak main cenggini. Tapi ada pula orang tua yang main. Heheheh.

Sue PeLik said...

ROMEO-nak wat mcm mana. makin pelik sekang neh huhuhu

fifie said...

hah form6 pun main kawen-kawen lagi? Haha. Rindunya zaman sekolah, sekarang dah tua tak best dah.

cweet pinky said...

hahaha , f6 maen kawen2 lagik , hahaha , memang kelakar , daya imaginasi yang tinggi nih , hehehe ~

Momo said...

ewah bukan main ye... hahaha... igt budak kecik je main kawen2..;p

Nor Zilla Sensei said...

bole ke main kawin2 zaman skola. cikgu yg suruh ke? pelik ni. huhu

BERT said...

hehe form 6 pon main kwin2.. jrg2 dgrkes mcm ni.. sume tgl knangan kn

Sue PeLik said...

@fifie hihihii rindukan zaman sek??? huhuhu

Sue PeLik said...

@cweet pinky hahahah tu lerrr f6 lagi dah gedik nak kawen mcm mana ??? huhuhuhu

Sue PeLik said...

@Momoyer laaa momo zaman sekang neh kannn hihihihi

Sue PeLik said...

@Nor Zilla Senseicikgu suruh??? tak mungkin lerrrrrrr hahahaha

Sue PeLik said...

@BERTheheheh tu ler satu dalam berjuta neh huhuhuhu

Mieya Atiera said...

haha. macam budak-budak main kawen2. hihi

are_lin@yu said...

hehehe main kwin2 mana tau jd betul ke kan..hehe

Kesuma Angsana said...

he he sweet2 je KA tgk

Jaja Sutera said...

salam..hai..Jaja da REVIEW blog awak..jempot baca sini !

http://jajasutera.blogspot.com/2012/09/result-1-blog-review-by-jaja-sutera.html

Sally Samsaiman said...

dlm byk2 permainan...kenapa main kawen-kawen? hahahha...


*masih musykil

Jue Derella said...

rindu time sekolah dlu...^^

Norzie hany said...

Hehehe....semuanya sporting ye.ingatkan zaman kanak2 aje ada kahwin main2,zaman remaja pun ada.

piko ija said...

haha..lame x maen kawen2 nie..
jom maen lagi..haha

Ietams said...

Hihihi...sweet eh bile tngok balik.
Buleh buat bahan gelak guling2..

Everything's Everythings said...

amboi dh besar2 mcm tu pun main kawen2 lgi ke haha

nurrul azwa Kassim said...

hahahaha comelnya gambar kowang ni!!! i sangatlah like :)

Tengku Puteri said...

hehehe...teringat zmn sy STPM dulu..mmg budak form 6 nih suka main kan...mcm2 buat...hehehe..

kiera'sakura said...

dah beso beso pun main kawen lagi? hihihi :p

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com