Saturday, September 22, 2012

aku, abg posmen & Cik Tom~


"Kuatkan radiooooo, kuatkannn radiooooooo, aku yang patut~
aku tak patut~ "

Tet! aku pun tekan punat hijau tepon samsung aku yang berbelang pink hitam tuh. nyaring sangat ringtone yang aku letak neh. huhuhu. lepas tuh aku dengar suara lelaki kat hujung talian sebelah sana. sebelah mana aku tak tau. yang pasti bukan sebelah aku.

"Hello, neh kakak nursuriani ka??"
Dalam hati aku tertanya2. kakak nursuriani?? sejak bila aku ada adik neh? pelik! lelaki pulak tuh. okay tak pa. aku pun jawab 
" Ya! kakak nursuriani cakap. kenapa ya??"
"ada bungkusan dari shah alam untuk kak nursuriani " <----- dia sebut lagi. kakak nursuriani?? hadoiiii kakak ya dik?? huh! tak pa2. 
"boleh tak kakak tunggu dekat bla..bla.. untuk amek bungkusan neh??"
aku pun blur. bungkusan hape?? kalau posmen tak kan tak tau masuk jalan kampung aku? hish. takut neh. aku tak mau jadi keldai dadah. tetiba jer. huhuhu. 
"Hurm kalau saya suruh ayah saya yang amek boleh??"
"boleh. tak kisah sapa2 amek. janji dia ada IC" wahhh siap nak ic2 neh. kank dorang kidnap lak abah aku bawak pergi indon. huhuhu. sonok laaa abah! mak cik indon lawa2. keh2

Aku pun letak kol. then sembang pot. pet. pot. pet dengan mak aku. last2 aku p amek sendiri tanpa di temani sesiapa pun. seingat aku tadi dia ada bagitau dia dari pos express apa tah. aku tak berapa nak hengat. sebab tadi aku duk sibuk kisah dia panggil aku kakak. sat aku nak p tengok muka muda dia macam mana yang panggil aku kakak tuh!hehehehe

Kami pun bertemu di tempat yang dijanjikan. ewah! cam romantikus lak. hikhikhik. weh! hampa nak tau?? haaa terkuaq cakap utagha aku. hihihihi. budak lelaki yang panggil aku kakak tuh sebaya mcm abah aku. cis hang jebat! hukhukhuk. lepas aku sain otograp semua. aku balik kalut2 nak tengok hadiah yang aku dapat. 

taraaaaaaaaaaaa!!!
Original Laptop Sleeve Case Berjenama Esprit
Yeaaaaaaaaaaa!! aku menang Giveaways Cik Tom!! cantek weh! dalam pic tak cantek sangat kat luaq lagi cantek! warna pink kot! i lap u laaa cik tom! cam tau2 jaaa i minat pink. huhuhuhu. Yea. yea! laptop dah ada baju yea! hooorayyyy!

sekian! byeeeee. daaaa~~

opsss pssssttt okje! tak dating laaaa duk umah jerr masakkkkkkkkkkkkk!! hihihihi

14 comments:

teratak hati said...

Wah dapat hadiah rupenya..best lak hadiah tu..hehe

cikeyrah said...

kakak nursuriani hehehehe cantiklah beg kakak heheheheh

eenie minniey said...

hai kakak ! hhahahahaah besnya dye dpt hadiah,santeq ! :)

vidalsisah said...

waahh tahniah2, pasni laptop wak leh pakai bj la ya :)

muhammad asyraf said...

wah.. bestnya.. tahniah kakak :) (erkk..)

blog usang said...

alangkah best kalau dapat hadiah juga..;))

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Untunglaa dpt hadiah.hahah . Yg lawak nyaa..entry ni...gelakkkk tak hnti2 kut...pndai buat lawakkk ea dlm entry..hahahakkk..

Everything's Everythings said...

berani juga kau pergi sorg2 eh?
hahah pape pun tahniah ^^

Eyntan Sabrena said...

Alahai, mmg sentap bila org lg tua tetiba panggil kakak :))

Kesuma Angsana said...

tahniah ye sue!

elyna mirsada said...

tahniah dear..

kiera'sakura said...

mestilah dia panggil kakak xkan dia nak panggil abang kot tettttttt :p

Shah Eira said...

Tahniahhh :'D

CIK TOM said...

comelnya hadiah kakak...hehee

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com