Monday, September 17, 2012

jom bergayut sampai lebam!


Aku dah okay!
sebaik sahaja aku dah sihat walapiat. aku terus
berlari dari bilik aku ke dapur untuk menguji ketahanan diri aku!
nescaya. aku telah sembuh! alhamdulillah!

sejurus saja aku dah boleh picit laptop bebanyak neh. 
sudah semestinya jap lagi aku nak p beraya ke blog2 kesayangan aku. ewah!
tapi sebelum tuh! aku nak promosi sesuatu kat korunk!!


dan korunk mestilah mempunyai ciri2 yang mcm aku sebut kat bawah neh!
  • Suka bergayut! bukan bergayut dari pokok ke pokok erk! tu beruk. neh bergayut yang aku maksudkan suka bersembang dalam telepon ler. kira jenis korunk neh memang tak berenti bercakap laaaa. ada jer yang kau nak pot pet. pot pet. 
  •  Suke main Mesej! kira kalau korunk main mesej tuh sampai berjuta2 mesej sehari.mana tak nya??? " awak! saya nak mandi neh!" lepas tuh " awak saya tgh pakai sabun fair&lovely yang awak belikan 2 tahun lepas!" bla..bla..bla..
  • Suka anta mms kat pkwe korunk." hai dalink maling! neh gmbar i masa nak kua pergi market!" pastu " ha, neh muka i masa lepas balik market!" then, " ini lak wajah i masa tgh goreng telur arnab!"

kalau korunk ada ciri2 di atas! dan korunk tak berapa nak berduit untuk topup setiap 5 saat! aku cadangkan korunk gunakan!!! 


Rm16.80 boleh beli kat mana2 kedai telepon. kat market juai ikan tak dak!
 
-Kwn aku yg nak kawen punya kisah cinta-

Rangkaian lain-->>topup rm100 ++ sebulan
rangkaian digi -->> topup rm30 sebulan
Jimat -->>rm 70 ++sebulan
jimat untuk kawen!hikhikhik

rm 30 henggat tuh korunk topup hanya untuk hidupkan tarikhnya jer.kiranya duit tu korunk tak usik pun!
duit yang rm 30 tuh korunk boleh guna untuk kol org2 lain yang gunakan rangkaian lain.
jadi, dah leh jimat kat situ! hikhikhik. 
tapiiiiiiiiii 
digi bagi free kol,mesej neh semua hanya untuk 3 org saja!
korunk kena aktifkan dulu number dorang neh.
lepas tuh korunk bergayut ler smpai lebam. dan org yang nak korunk aktifkan tu pun mestilah pakai digi. tak kan pakai maxis lak! mang tak jadi ler. hukhukhukhuk

Just share kepada sesiapa yang suka bebel cm aku!
tak der untung apa pun kat aku. keh2 digi tak bagi duit pun kat aku.

sekian!

16 comments:

muhammad asyraf said...

dulu pakai digi.. tukar maxis, masa maxis naik.. sekarang rasa macam nak tukar digi balik.. :)

Sue PeLik said...

@muhammad asyrafhuhuhu cepat2 beli nanti promosi dia tamat! hikhikhik saya pun dah beli. hukhukhk

cweet pinky said...

tapi CP tak suka gayut nan sms , hehehe ~ tak tau nak cakap ape ... hehehehe ~

I love Sleep said...

memang nk cari sim ni.. skrang ni kai digi yg leh bergayut dr kol 12 tgh mlm pai 6 ptg je.. huhu~

Sue PeLik said...

@cweet pinkyhuhuhu kalau mcm tuh tak leh kata apa laaa hihihihi

Sue PeLik said...

@I love Sleepdorang dah wat promosi baru dah! cepat2 hukhukhuk

Cikgu Ma said...

err..x da ciri2 di atas...topup 10rgt jer sebulan..hehe..

x der bnda nak cakap...

AnneRaini said...

Takleh pakai digi sbb takde line kat kampung...

~didiey~ said...

haha!siap bgtau pakai sabun ape xleh blah! :D

kiera'sakura said...

tak suka bergayut nt tinga jadi panas hihihihi

Sue PeLik said...

@Cikgu Mahuhuhuhu yer ker?? untung laaaa kan. jimat! :)

Sue PeLik said...

@AnneRainitu ler digi neh line tak brapa nak hado sangat.

Sue PeLik said...

@~didiey~tu ler budak2 sekang kan. huhuhu semua nak gtw. ewah!

Sue PeLik said...

@kiera'sakurakalau panas pakailaaa earphone! hihihihi

hainom OKje said...

Sue... zaman bergayut2 ni dah lama OKje tinggalkan..... he...he... maklumlah..... ruginya zaman tu tak de hp ek... dan of course tak de promotion ni....

Momo said...

aku pengguna digi easy keluaran pertama.. kol msj free 24 hours.. gayut aa sampai mata jadi mata panda... sebab aku ngan dia berjauhan.. kiteorang akan anta mms sebagai pengubat rindu di kala lara.. ecewah.. blah ah aku ni..;p

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com