Tuesday, September 18, 2012

bersara dari join contest&GA???


 

Bersara dari Join GA? Contest??
mana perginya slogan yang aku duk laung2kan dulu??
"sapot menyapot amalan mulia"
ewah!!!

tak derlaaa aku kata aku dah bersara dari join contest or GA.
Cumanyaaa biarlahh aku berehat dan mengubati diriku yang terluka dek kerana
tertipu dengan ragam manusia neh. Ececece! ayat jiwang sangat~

Kenapa neh? kenapa nak berehat dulu?
ewahhh. bajet retis kan kau sue? sendiri tanya sendiri jawab!huhuhuhu
Aku dah banyak kali kena tipu neh. mcm2 yang aku kena. memandangkan rezeki aku 
dalam dunia contest montest neh agak murah. so aku mang selalu gak menang!
dan kerana keselaluan aku menang tuh ler kebarangkalian untuk aku ditipu adalah tinggi! heh!

Kepada anda diluar sana. ewah ayat! haish rasa nak debik2 jer diri sendiri.nak join contest berhati2 yer~ mcm2 sangat dah aku terkena. bukan sedeh apa kau~bukan sedeh tak dapat hadiah. mcm cik jaja kata :
"Actually,pihak2 yg terbabit..join GIVEAWAY nie..nak support para blogger.. tapi , apa yang dapat ? KENE TIPU sudeh." *cik jaja copy paste

Aku respek kat cik tom bila wat GA. pengurusan para pemenang gila tip top weh!
dah laaa cik tom sendiri yang berhubung dengan penaja. peserta goyang kaki jer bagi detail dapat hadiah!then aku kagum dengan incik hanif yg buat segmen setiap 5 saat dia update peserta. *hehehe tak der laaa 5saat. tapi selalu ler. kau mampu?? hukhukhuk.

Sorang lagi blogger yang aku puas hati ler join segmen dia adalah incik sop. dia review blog kita perghhh! gila da best laaaa. sorang2 tuh dia review. banyak lagi penganjur yang tip top jugak. tapi maaf laaa. aku kalau mai nyanyok. memang tak ingat dah. huhuhuhu.

Klah! sekian untuk membebel kali neh~


25 comments:

Momo said...

payah sikit nak join GA contest...malas. haha

Sue PeLik said...

lagi senang jadi malas kan??? hahaha tak payah nak terkena paper kan! huhuhu

I love Sleep said...

ada juga tdengar2 citer sal kena tipu ni.. tp so far, ILS lom tkena lg.. tp better bhati2 tkut kecewa hehe

Sue PeLik said...

@I love Sleepbanyak kali dah ils! geram pun ada. gerun pun ada.huhuhu

AyueJean said...

AJ selalu tak bertuah kalau join GA ni...
Hehheheeh..
belum penah lagi lah jadi kes kena tipu ni.... =D

duniafana said...

beat x penag join lg..bg nasehat sket

misz_eyza said...

hehe sabau jer la sue.. nasib baik la eyza setakat nie dok join GA tak pernah lagi kena tipu...

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

ada jd sponsor.. kdg2 kita tertunggu sape pemenang nya.. yg anjur plak bagi link nama yg menang tp pemenag tak redeem adiah.. tu yg confius malas nak jd sponsor.. lebih suka buat Ga sendiri adiah pun sendiri2.. tgall lmbat cikit sb yela kan kita ne manusia biasa bnyk urusan tp alhamdullilah adiah sentiasa sampai.. nti nak bt GA, join la..hehehe

lynn kamarul said...

penah jugak tertipu dlm hal contest ni tapi nak buat macam mana. urmm bila fikir blk bila ramai sgt yg nk sponsor d the end mesti ada yg blah

blog usang said...

bila ada mood nanti join semula..:)

folo blog awak.

Sue PeLik said...

@◕ Kawaii D Y S H A ◕ huhuhuhuhu insyaALLAH! saya join. bila dah terubat luka di hati. bukan apa cik kawai. cuma kecik aty jer. huhuhuhu

Sue PeLik said...

@lynn kamarulbetul tuh sponsor bagai nak rak punya ramai. hhuhu last2 ramai yang blah, huhuhu tak per laaa nk wat mcm mana kan huhuhu

Sue PeLik said...

@blog usangbaekkkkkkkkkkkkkkkkk!!! tima kasehhh awak kank dah ada mood leh join balik dah! :)

Mrs Velentine said...

hish payah mcm ni kan..kt support dia dia buat tai..cubit2 kat cni

Sue PeLik said...

hahahah tu ler kan??? huhuhuhu mari kita cubit dia neh. babab sekali! huhuhuhu

Everything's Everythings said...

wah bukan senang kan nak buat GA ni hak2
aku tak selalu join pun, maklumlah jrg dapat tagged lps tu ramai suruh like fb lagi, mana lah aku ad haha

hainom OKje said...

Ye ke Sue? Dahsyatlah Sue ni bertuah memanjang...Tapi OKje pun ada pernah terbaca kisah yg sama....tak ingat blogger mana...OKje tak tau pulak maklum le OKje baru dalam blog memblog ni...he...he... eh...

Apa pun TQ bagi info ni...
Sue... nampaknya komen OKje hari ni 'budget serius' hu...hu...

fifie said...

First time fie join segment ialah dari zyraroxx, Tak ada lagi buat masa sekarang, pemalas kot fie nie. Huhu.

cweet pinky said...

blogger kedua CP baca kena tipu , ape nak jadi la nih , haiya ~~

Sue PeLik said...

@hainom OKjetu ler okje! hehehehehe tak per2 serius pun tak paaaa huhuhuhu kalau nak join hati2 lerrr huhuh. su pun baru gak neh. sama2 laaa kita saling mengingati. huhuhu

Sue PeLik said...

@Sue PeLikitulahhhh hakikatnyaaaaa huhuhuhu yang terpaksa kita terima :)

kiera'sakura said...

malas nak join lagi malas kalau kena tagged hihihi

nur anis said...

saya pun banyak kena..sebab tu saya malas je nak join kalau yang guna banyak penaja ni..huhu

Hanif Idrus said...

Belum pernah join GA....
Kalau buat segmen atau GA penganjur kena jujur dan serius..baru best...

CIK TOM said...

thanks mention nama ciktom kat sini..segan i...hik3 ;p

dh dpt hadiah kan? tahniah ye...

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com