Monday, October 15, 2012

Segmen Miz Ruha | Lesen* ada pengalaman macam aku??



Huh! boleh di katakan suku daripada keja yang aku kena siapkan selesai! tetiba rasa macam nak joen pulak segmen miz ruha neh! pasal lesen mungkin aku ada cerita menarik nak dikongsikan. menarik tak menarik pun. dengan nada ugutan "baca!" :P

Ceritanya bermula macam ni........................................




Di satu pagi. angin sepoi2 tapi tak bahasa sangatlah. aku pun tergedik-gedik nak pergi test JPJ di Tg. Malim. Aku bermula dengan test bukit dulu. huh! aku memang konpiden untuk lulus neh. bukan sebab aku terer bawak kate tapi sebab  aku tak pernah lagi kuciwa kat bukit neh. aku pun duduk tunggu giliran. masa aku duk tunggu giliran tu, aku pun sibuk duk gelakkan kat orang yang tak lulus

*hahahaha kereta terundur balik
*heheheh ada ke nak masuk gear pun tak pandai
*keh2 org macam neh pun hado??

aku memang sengal dan tak baik. tapi aku gelak dalam hati ja. kalau aku gelak kuat2 mau orang yang gagal tu tampaq aku laju2.dah lah dia tak lulus adalak suara2 sumbang yang mengeji kewibawaan dia. heh. memang ramai yang gagal. aku sendiri pun tak pasti kenapa erk?? mengapa?? dan bila sampai turn aku~barulah kami semua ketahui kenapa semua orang gagal. agaknya laaa kot~ huhuhu

sekarang aku dah berada di atas bukit. tayar kate aku memang terbaik betoi2 kat garisan yang dia nak. Aku buh gear dengan semangat yang membara. tapi control2 jugak takut terlepas sampai ke negeri cina ja.
huhuhu. lepas tuh, aku nak mulakan penjalanan yang beberapa saat tu ja dengan penuh konpiden!
 
vrrrroommmmm!vroooooommm!!

eh? eh? apasal neh???


apasall???





















agak2 kenapa??















alamak!
 











kereta yang aku bawak tu berasap2. aku yang panic tak tau nak buat hape terus biarkan kereta terundur ke belakang. kalut2 aku keluar daripada kereta tu. rasa macam nak jerit. api!!! api!!! tapi?? mana ada api?? huhuhu. semua orang kalut2 lari jauhkan diri daripada aku. ingat aku pengebom berani mati ker??lepas tuh. dorang istiharkan kereta tu rosak dan masuk bengkel! huh! kejamnya dunia kepada aku??

abg JPJ yang tak berapa nak macho tu mintak aku sain sebagai tanda yang aku gagal! kunun2nya aku ler penyebab semua neh. padahal? aku yang suci murni neh tak tau hape! huhu

itulah kisah aku dengan lesen. pengalaman amek lesen bagi aku pengalaman yang paling menakutkan. sekarang aku dah ada lesen kereta hokei? dan lesen kereta aku tu berguna. bukan sekadar di pinggiran jer erk. aku pun dah ada lesen moto. tapi L jer aku takut nak amek P. Takut motor yang aku bawak tu meletop pulak. huhuhu

korunk pun macam aku ke???

kbai!
 

30 comments:

Ayesha Ramlee said...

sempoilah...

Cik Nur said...

Sue amik lesen kat mana..?
dekat TSDC ke..?

cik nur kat TSDC..situasi yg sama macam sue..tapi bukan kete berasap..tapi kete xde power..uzur giler kot..

dalam 20 xlepas, baru thegeh2 diorg tukar kete..grrr...!

rugi rm120...huhuh

miz ruha said...

waktu amek lesen dulu pun tak lepas bukit.. tak lepas bukit, tapi kuar kete dengan senyum2..

alhamdulillah sue dah drive merata.. :)

thanks join... ^_^

dya bunga said...

meletop?haha..lawak lah..dya xamik lesen lagi

baby comel said...

Laaa, asal tak fight je abg JPJ tu. kete tu terundur bukan sbb kita xreti bawak. dh rosak nk wat camne kan.. hehe, comel la pengalaman sue tu..
jom baca pengalaman baby pulak pasal lesen ni.. hehe

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

hikhik lawak la.. tp pengalaman amik lesen amat menyeronokan

inche hlovate said...

macm nk join la..sya pun ade pgalaman best waktu JPJ dulu

cci said...

alahai.. kereta berasap rupanya.. ingatkan hape td.. ^_^ cam cci pengalaman first drive keretammg x dek ape.. cuma tang motor jerk..smpai 3 kali kantoi ngan JPJ.. hewhewhew..l.

dEdEQ dE wIshEs said...

AHAK .. NAKAL .. CUBE LAGI .. EKEKE

GUD LUCK DEAR

hainom OKje said...

Eleh.....masa test tu keta kancilkan..... kecik senang aje bawak tu....he..he...dahlah tu... aotomatik pulak tu... macam OKje tak tau....he...he...

Hello!!!! OKje ada keta ngan motor tau... jangan marah!!!

Yelah Sue tak leh le kita nak chatting...hu...hu..... hari ni bz tak?

eza miza said...

hahaha..lawak2..pecah perut ku gelak

Momo said...

best nye ko..aku takut nak amek lesen kereta..aku takut kereta tu mengundur je..tak jalan ke depan..haha..

AnneRaini said...

hahaha, akak pun kantoi masa kat bukit tu...selama ni tak pernah gagal tetiba hari tu boleh termati enjin kete..terus terundur sampai langgar kete lain kat blkg..lagi tragis..hahaha

Nor Zilla Sensei said...

heheehe..macam tu rupanye al kisah sue pelik ye, nasib baik dapat jugak lesen tu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ganasnya sue sampai berasap :)

nsyamMie said...

nice story haha xD
feel free baca mi punya pulak ! :)
http://nsyammie.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

eyza fye said...

adess.. cerita sume x pass time kt bukit..nnty nk mik lesen kereta terpkse la blajar nek bukit

dari segmen yg same jgk
http://eyzafye.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Cik Zaniff said...

kes naya la klo dpt cmtu..huhu..

dr segmen yg sma
http://cikzaniff.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

kiera'sakura said...

hahahahahaha gelak2 guling baca entry awk nie sue :p

masa nak jalan tue turunkan hand break tak? sy pernah bwk keta benyah jenjalan sekali berasap rupanya hand break tak turun. nasib x meletup je keta org tua tue kihkihkih

Sally Samsaiman said...

erk! sama kot...

cuma bezanya sally...hand brek x boleh nk turun...so,duduk la kat bukit tu smpi kena halau keluar dgn JPJ ! adeh!

Mrs Velentine said...

good luck

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Hahahaha , entry kemainnn ! Naik guling yana kat depan lappy ni tau , haha.. kihkih... mcm tu pun hado ? heee :3

kate na said...

lawak lah boleh ke cam gitu...Tahniah dapat lesen memandu http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Fiza Suhaimi said...

alahai sue.. fiza takut ni.. sekarang fiza pun tengah pegi amek lesen keta ni.. takutnyee.. benda yg fiza paling takut dkt bukit la.. takut dia mengundur je :/

lawak kisah sue.. fiza tergelak sensorang.. hehehe.. :D

teratai said...

Ramai terkantoi kat bukit, tapi saya pulak terkantoi kat jalan...memotong beca di round about...terus failed!

http://kelip-kelipancontest.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruhalesen.html

PotiaCasaDelarossa said...

Clucth hangit kot? awk guna gear berapa nak naik bukit tu? pasal tu kot berasap... ekekek
dtg dari segmen yg sama http://www.silenceblogz.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

Mk Syahir said...

kuh kuh kuh ni mesti enjin blow ni over rem :p

wa join jugak tapi xpublish lagi entry :p

Nor Salmi said...

Kelakar la kisah sue ni.. hehe

Dari segmen sama
http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/segmen-miz-ruha-lesen.html

kay_are said...

tg malim? macam tempat aku amek lesen je.. tapi memang kejam bro jpj tu sebab terus bagi fail je.. sabar je r.. huu

Anisa Anuar said...

ttbe teringat kisah sendiri...=)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com