Monday, September 24, 2012

Main kayu Tiga~


 

Ewah! sekali tiga kau sapu yer?? semuanya my love ya??korunk pernah terlibat dengan kisah cinta bersegi2 neh?? ha! cer cerita korunk watak apa??watak baik ke watak jahat?? huhuhu. menurut firasat aku yang pelik neh. ada beberapa faktor yang menyebabkan tercetusnya fenomena main kayu tiga neh. antaranya ialah : waaaaa. sumpah cam karangan budak spm! huhuhuhu. teruskan. teruskan!

  • Rasa Hebat - Dengan pakwes/makwes yang banyak kau rasa begitu hebat sekali di mata setiap orang yang memandang. waaahhhh hebat kau meon! hebat! sekali 15 kau cekup. lawa2 lak tuh! semua muka cam anjeling juling. muaaahehehehhe
  • Rasa Sunyi - My love 1 kau asyik sibuk. sibuk dengan kedai dobi dia! dengan kau pun tak ada masa. nak ajak dating pun setahun sekali jer. tupun jumpa sebab terserempak. kalau tak tunggulah 2,3 tahun lagi. nak harap mesej dan kol pun tidak. 100 kali kau mesej 1 kali dia balas. itupun satu perkataan jer. "sibuk"
  •  Rasa bersalah - Kau rasa bersalah dekat minah/mamat tuh. sebab dia dah selamatkan kucing kau dari di langgar todak. jadi kau pun amek dia jadi makwe/pakwe sebab nak membalas budi. padahal kau dah ada tijah. kekasih awal dan akhir kau kat kampung.
  • Rasa sakit- Kau pernah rasa sakitnya bercinta itu. pahitnya dipermainkan dan diduakan. jadi kau pun bertekad untuk membalas semua kejahatan yang pernah berlaku. kau pun mula main kayu tiga empat dan lima tanpa memikirkan sebab dan akibatnya.
  •  rasa tak puas hati - Kau memang tak pernah puas. satu bagi kau tak cukup. lagi banyak lagi bagus. kau boleh ajak keluar ikut kesesuaian keadaan. contoh, bila kau nak pergi party kau ajak makwe/pakwe yang kacak/cantek. bila kau nak pergi debat parlimen kau bawak makwe/pakwe kau yang ada degree. perghhhh! gila melengkapi! 
Kesimpulan dia, jangan main kayu tiga, empat dan lima. tak baik. :P peace!!!

 Sumber : firasat sue pelik. tak ada kena mengena dengan sesapa! :)

P/s ; Beruk dah limit. jadi tak leh nak aktif BW. huhuhu. sabar menanti kunjungan sue pelik ya! yang dah follow pasti akan follow balik. cuma lambat cikit. hikhikhik

32 comments:

Cik Anis said...

ye, betui tu, jgn main kayu ^^ hehe

hainom OKje said...

Sue....Wah...dah pandai nak main kayu 3 ke?...he..he kang abe Pa'is mengamuk kang...baru tau!!!

He..he...Sue dulu masa zaman OKje bercouple ni OKje tak pandailah nak pasang 2-3 sebab takut terserempak ke apa ke....tak naya ka... ( agaknya tak glemer kot sebab tu tak ramai pakwe he..he..)

BERT said...

ada gak member dlu suka main kayu 3 camni.. mmg bajet betol la org camni.. x jujur huhu

Sue PeLik said...

@hainom OKjehahahaha bukan sue. bukan sue. hihihihihi

Sue PeLik said...

@BERTkat bert??orang macam neh bajet sangat lerrr.

Momo said...

aku setia pada yang satu..hahah..sape? kau tau sape..haha

Sue PeLik said...

hahahha momo!! aku tau sapa! aku tau. hahahaha.

Hazwani Harun said...

haha..ada betul jgk tu..tapi sy xmacam tu tau..xder faedah lngsung..hihi

Mrs.BuduBilis said...

sama la kita.beruk sy bela pun dh limit... nice entry...

kiera'sakura said...

dulu kan masa ex yg dlu. pernah ada skandal sebab dia pun ada skandal padahal bru je tunang tue. kira pun cari skandal sebab sakit hati and nak rasa puas hati blas apa yg dia dh buat.. syok rupanya ada skandal tp jenuh nk lari tkut kantoi.. hahaahha

tp tue dulu la. la ni alhamdulilah dapat yg pndai menghargai jadi kita pun setia la ke dia :p

cweet pinky said...

hahaha , olahan yang bagus ! CP komen dah macam juri malaysian idol dah , hehehe !

Kesuma Angsana said...

kayu tiga, jangan cari pasal!

Sally Samsaiman said...

aiyokk! sape main kayu 3 tuh...? baik ngaku!!

hhahaha...sally penah kena dulu...

sekali 4...dah la kita no 4 pulak tuh...

hahhaha...last2 sally btaw kat awek no 1 yg dia paling syg tuh...hehehe...

bukan bls dendam..pengajaran! ^_^

dhiashahida said...

alang2 da samapai 3 cukup kan je smpai 4 hahahha

Sue PeLik said...

@Sally Samsaimansyabas bete! syabas! hahaha bagus wat cm tuh biar dia rasa dikit huhuhuhu

are_lin@yu said...

ilmu cita..hihih..tq sue share ni ;-)

Everything's Everythings said...

Macam ad pengalaman je kau ni hahah

ayut said...

xnak la 2,3,4 ,5.....nak 1 je.1 tak tlayan lg nk yg len..hihi

Mrs Velentine said...

terasa pulak bil ateringat zaman muda2..

Misz Mieza said...

Pernah terjadi.. Tapi taknaklah dikenang2 lagi.. Benda yang lepas tak perlu dikenang.. Yang pernting sekarang I'm happy with my new life! ^__^

Mieya Atiera said...

Teringat zaman cinta monyet di bangku sekolah. Cinta tak kesampaian. muehehe

Broadband Mieya pon dah limit, nak bw pon susah !

elyna mirsada said...

hehe..jgn men kayu tiga..men kayu pokok xpe =)

Hanif Idrus said...

Suka-suka atau hobi..hehehehhe
Sebab si kayu tiga tu cantik dan hensem..amik kesempatan ...hahahah

I love Sleep said...

ngeeee~ kalau ILS, alasannya sbb bosan.. kalau yg sorang tu wt hal.. de lg sorg yg dgr citer kite.. klu yg sorg tu bz, de lg sorg yg leh bw jln2.. tp.. xbaik sbnrnya wt cmtu.. =(

diera_nadiera ulalaaa~ said...

hohoho diera penah jugak terjebak.alasan sbb nk blas dendam dan mungkin ugak serik nk becinta lagi.tp once da jmpa sang pujangga yg begitu memenuhi cita rsa. yg lain di tolak di kuis di delete begitu saja. hohoho mang rasa spt manusia kejam sementara. tp indah sudaaa~ hohoho

C'Jai said...

minta di jauhkan dr berperangai cam ni....:P

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Cehh...jangan sue main kayu tiga sudah laa , hahakk... nty kena tembak dengan cik abe baru taw... haha , takleh nak tgok update trbaru nty :') Sedihh ai nanti klau yuu takdekk ooo , haha *:)

Fiza Suhaimi said...

fiza rasa semua firasat sue tu ada betulnya.. takperlu la main kayu tiga ni.. rasa macam nak humban je si pemain kayu tiga ni dalam logi.. heheh :D

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jangan sesekali main kayu tiga, nasib tak baik 3 3 melepas :)

Sue PeLik said...

betoi3!!! jangan main kayu tiga yaaaaaaaaaaaaa :)

Shah Eira said...

haha . tak mainb kayu tiga .. tiga pukulan kayu pulak kena.

Novelgurl said...

kayu tiga empat lima.Ketuk3..huhu.

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com