Thursday, September 27, 2012

Dunia Blogging Yang Pelik. macam neh pun ada??



 

Macam neh laaa muka aku ketika berblogwalking tadi.
walaupun aku sebenarnya sibuk tapi nak wat macam mana kan tahap gian aku tuh
dah tahap 5 dah. kritikal. jadi kena jugak jenguk entry orang lain. huh!

So, berbalik kepada cerita aku
kenapa muka aku cam tuh?? yang pasti. aku bukan tercekik asam boy.
kampung boy atapun boy prenz sendiri. sebagai masyarakat baru dalam dunia blogging neh.*barulah sangat weh~ maksud aku tuh baru aktif. huhuhuhu. aku rasa agak terkejut cipan.
aku asyik jual nama beruk jer. hari neh aku nak juai nama cipan lak. huhuhuhu

Kenapa? dan mengapa agaknya aku terkejut cipan??
Yaaaa...agak terkejut dengan fenomena yang melanda dunia blogging yang
baru hari neh aku nampak dan lihat sendiri! hukhukhuk * betapa ketinggalan zaman kau sue huhuhu

Pertama : copy mengopy amalan bersama??
Tadi aku jenjalan sekejap. sempat laa jeling2 beberapa entry sambil2 buat karangan spm aku tuh.
entry dari blogger pertama yang aku baca neh memang blog feberet aku laa. 
jadi aku memang jenguk selalu. lepas tuh aku jeling lagi kat entry2 blogger lain
tetiba!!! jeng! jeng! eh, er, kenapa sama neh?? aku bukak pulak blog satu lagi. betoi laaaa! sama!
sejibik kot!! cuma tajuk saja yang beza. lain semua sama! update : if entry fakta. aku tak terkejut. itu normal la.but ini entry peribadi, sampaikan blog yang satu lagi gelak kui.kui.kui. pun dia copy. hahahahahah. bak kata okje. positif2. dia nak panjangkan lawak blogger yang sorang tuh. huhuhu
apakah weh???

Kedua : keji mengeji amalan cik anon??
Aku terbaca salah sebuah blog yang di panah petir oleh cik anon neh.
mula2 aku tak tau apa tuh cik anon. aku mati2 hengat nama dia anon. kui2. rupa2nya singkatan kepada
anonymous! hihihi. dah banyak kali aku terbca tentang cik anon tapi aku tak berapa faham.
kenapakah weh??? 

Ceritakan kat aku. Apakah? mengapakah?? benarkah?? ini ada dan wujud dalam dunia blogging kita yang penuh keharmonian dan kedamaian ini??? huhuhu


29 comments:

muhammad asyraf said...

Erk..bukan blog saya kan? kan?

muhammad asyraf said...

erk..bukan blog saya kan? kan?

Everything's Everythings said...

Sebab tu best buat cerita pasal diri sendiri je xde org lain nk kopi paste xD
kalau copy juga ttaw lah kan? =.="
Owh baru tau anon lol

eimah siti said...

cik siti kalau nak copy, mesti lepas copy akan letak link website yang telah cik siti copy....takut satgi jadi apa2 plak...naiya ja

hainom OKje said...

OKje pernah juga terjumpa entri yg sama.....belasah ajelah sue...anggapkan memanjangkan benda baik je...he... tak semestinya kawan Sue kawan dia...kan..kan...
to sah nak pikiaq benda tu... kita enjoyyyyy...hu..hu

Sue PeLik said...

@muhammad asyrafbukan blog awak laaa!! hahahaha. tak adalah itu hak masing2 cuma sebagai blogger yang baru berjinak2 neh. terkejut sikit jer.ewah! tu yang tanya tuh. huhuhu

Sue PeLik said...

@hainom OKje okje! tu ler. anggap positif. cuma sedikit pelik. maklumlaaa tak pernah jumpak. bila jumpak jakun. hahahahha

Asmar Arafad said...

cin anon tak patut wujud semak buih

BERT said...

cerita peribadi pon copy?? hehee.. pelik tapi benar ni

ejulz said...

menulis ikut kata hati.. tp sblm tu kene fikir perasaan org lain jugak sblm tulis. jgn sampai aibkan org lain.. :)

Mrs Velentine said...

bukan blog akak kan..hehehe...

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

GRR terasa i..heheh kita sllu copy and paste jugak tp hanya copy tips atau resepi tapi sebelum copy kita mintak kbenaran tuan blog dan kita letak link sumber asal antri tuh dicopy :) takpe kan? tujuan buat mcm tuh nanti boleh lah kita tengok balik.biasa kalo dr blog org dah lama2 nak cari balik susah :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

nk tahu , blog siapa yg dicaci anon ? dan blog sapa yg kopi kisah peribadi dan siapa yg mangsa tuu ? haaa , *berlambak pertanyaan di sini* haahaa

cweet pinky said...

CP penah merasa sengatan cik anon nih , hehehe ! dye boleh p kutuk CP dengan kata2 lucah jgk la , ape salah CP tah , padahal baru je nak berjinak dgn dunia blogging nih ...

kiera'sakura said...

cik anon tue selalunya orang komen tp tak tinggalkan email yg blh org jejak. cntoh mcm dia nk maki blogger tue haaa dia guna la anon. tue pon klu blogger tersebut open komen dia tue anon komen.

tp ada jugak anon yang berhati murni. sbb kdang dia nk komen tp xde akaun google haaa dia komen as anon..

ayut said...

:) dunia alam maya...mmg mcm2..tak kenal pon klu dia nak komen and hentam kita mudah sgt nk bt ye..tak payah tngl nama or email dh boleh sesuke ckp bkn2x...dunia tanpa sempadan kan :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nak kena jentik ni main copy2 ni. hihi

kenapa ada cik anon? sebab cik anon jeles dengan kelebihan orang yang tulis blog tu :)

eza miza said...

cik anon yang menyemakkan jiwa dan raga.. dulu pon mcam sue jgk.. igtkan nama org.. last2 tersedar rupanya ANONymous..heheh

Mieya Atiera said...

Macam Mieya, setiap entri Mieya tak boleh di-highlight kan. So, takde lah risau sangat pasal entri tu. hehe

Nisa Greennnpanda said...

hoh.. pelik, mmg pelik..
lbh2 lg bab copy entry org lain.. adeh.. "-_-

Sue PeLik said...

@✉ ¥ana Fauzi ✉ hahahaha kelaka laaa budak kecik neh. macam mak nenek dia punya pertanyaan. hahahahah.

Sue PeLik said...

@cweet pinky yer ker cp?? huhuhuhu sob jer laaa kan. kalau tulis okeh tak per gak. neh tulis menyakitkan aty. huhuhu

Sue PeLik said...

@Nurul Husna Mohd Hassan setuju dengan akak! jeles letewww huhuhu

fifie said...

Ehe jumpa kesamaan entry tu hari nie ke bila ?Sebab baru tadi fie teralaminya. Hiks., macam lucu lah pulak.

Pykaa Pdott said...

cian org yang slalu copy tuh msti tak tao nk na taip ape . hehe

KorN said...

copy sbenarnya tak salah kalo nak sebarkan benda baik.. tapi kena betul lah caranya.. skurang2nya letak la backlink if tulisan nya original pemilik blog berkenaan... tu jer...

C'Jai said...

macam2 ragam manusiakan...cumanya kalau kisah tu boleh beri manfaat tak salah rasaya dipanjang2kan cuma lebih manis minta izin terlebih dahulu....sbb sesetengah orang jenis tak kisah dan tak berkira tapi sesetengah yg lain mungkin tidak..kan cik sue..:)

Shah Eira said...

memang dh jd keja diorang ni . ish . ish

Novelgurl said...

dh lama wujud cik anon tu.haha.si pendengki tp ad gak cik anon y baik.hihii.

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com