Saturday, October 6, 2012

Aku, Mak Long Ya @ Mak Su Ya??


pinjam mak tiri google
Im back!!! huhuhu mana aku pergi?? dangdut?? disko?? ke...kawen????Eh! hahahaha. no. no. no! aku pergi menyibukkan diri. tak kemana-mana pun.ada ja dalam bilik puaka rumah aku  neh. huh. jgn silap paham ya. aku di bumi. jarang-jarangdah aku balik pluto lepas dah banjir hari tue. huhuhuhu. eh, apa aku merepek neh? huh!Ekceli, tak sangka ada orang rindu aku. i miz u to sis! ewah~ hihihihi. *mohon orang tue terasa :P
sori semua. tak sempat nak singgah. sangat busy. tak tipu!

 Hari neh aku nak cerita pasal pangkat nama. apa tue?? alaahhh yang mak long, mak su, mak tam, mak kau. eh, bukan. huhuhu. aku ada sepupu. sepupu aku ada anak. then anak-anak dia tu kiranya pangkat anak sedara pupu aku laaa kan?? faham tak? tak? huhuhu. buat2 jer laa faham. di sebabkan oleh kerana akuadalah anak tunggal. jadi aku bajet boleh pilih pangkat mana yang aku nak. jadi aku amek maksu! nampak muda! sesuai dengan aku yang muda belia neh. *mude sangat weh~ huhuhu

tapi mak bapak dorang yang merangkap sepupu sepapan aku yang jeles dengan kemudaan aku neh
suruh anak-anak dorang panggil aku mak long YA! YA tu nama panggilan aku di rumah. then aku cakap kat dorang cenggini. " kol me mak su YA oke?, no excuse!"waaaa~ very da meletop letop bahasa omputeh aku neh. huhuhu. so, dorang pun ikut cakap aku, tapi mak bapak dorang tue asyik bahasakan aku 

"haaa pergi laaa kat mak long ya tue"
"ha. duduk diam2 dengan mak long ya"

sebabkan mak dorang ajar macam lain. aku ajar macam lain. dorang pun kompius!
last2 tentulahhhh mak bapak dorang menanggggggggggg!!!! dan nama mak long ya akan
kekal sampai ke hari tua aku! huh!

arghhhhhhhhhhh stresssss. aku tak suka nama mak long YA!! "mak" tue dah macam emas dah. tambah lak dengan "long" kat belakang tuh! terus nampak cam warga emas!.uhuhuhu.
macam mana neh?? macam mana aku nak jernihkan keadaan neh??
huhuhu

Korunk lak pangkat apa???? huhuhuhu


21 comments:

Everything's Everythings said...

Kalau anak buah aku pnggil aku kau je dgn aku xD
maklumlah aku pun tak besar mana nk suruh panggil aku Pak Ngah xD
Lagi rela mereka pnggil aku abang hahah xD

Mieya Atiera said...

Mieya pangkat makcik je. hikhik

dayteenlea said...

makcu .hahaha

dEdEQ dE wIshEs said...

KALO LAM PAMILY KLONG .. KALO LAM PAMILY SIDIA MAKCIK .. HAHA .. MAKCIK LAGI HARU KAN .. SOBSOB

I love Sleep said...

hye mak long ya! hahaha

fifie said...

Anak sedara takde lagi, anak sepupu atau sepupu yg kecik2 semua panggil cikfie. hehee

hainom OKje said...

hu...hu.....konon lah miss 'sis' tu... tapi dating tak ingat orang!!! he,...he..(mcm perasan je!!!) bz ke sekarang sue?..
OKje pulak Mak Ngah kalau belah hubby... ( suka tak suka terpakse le...nak buek camno).. kalau belah OKje Mak Su...jgn jeles...mak long!

blog usang said...

membaca entri sambil senyum2 saja..
entri yg terbaik...:)

ana fatihah said...

Saya mak cik..Tapi,untuk sntiasa tampak muda,saya gugurkan perkataan mak di depan.Jadilah achik..hehe

dhiashahida said...

mak long juga..tp diam2 ajar ank buah pgil kakak atau aunty..xglemer kan mak long2 nih.;)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

uyooo , Yana dh ada anak saudara sorang.. tapi sekarang baru dapat tauu ada lagi baby dalam peyott tuu..hahaa... Yana dipanggil "AUNTIE NANA " oleh anak saudara , haha.. Btw pangkat Yana adalah Mak Tih .. walaupunn tak putihh berseri seri mcm nenek kebayan punya rambut =3 hikhok..

Hanif Idrus said...

Ok ler tu..nasib baik mak long...kalau nek long...kikikiki.

elyna mirsada said...

ank spupu sy panggil cik na..ehehe

Misz Mieza said...

MM dua2 belah pangkat Maksu.. Belah MM pon Makksu, belah husband pon maksu.. Kat kampung semua orang bahasakan MM dgn panggilan Maksu Mieza.. Even adik beradik abang ipar panggil MM Maksu Mieza.. Heheheh.. Jangan jelessss.. ^_~

Cikgu Ma said...

mak long jugak..eh, salah..panggil i mak chaq..hehehe

Sue PeLik said...

huhuhuhu best laaa korunkkk semua macam hepi jer di panggil mak. aku yang muda belia neh cm mana?? huhuhu

Mrs Velentine said...

kalau akak pula anak sedara sebelah sya panggil ee(makcik dlm cina)..

kalau sebelah hubby panggil auntie je

Kesuma Angsana said...

pangkat nenek dah hehe!

kiera'sakura said...

saya anak2 sedara panggil ACHIK xde mak mak hahahahaha

Sue PeLik said...

huhuhuhu untung laaaaaaaaa

Novelgurl said...

sy x de g.pngkt akk je..hehe

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com