Wednesday, October 3, 2012

aku ingatkan...tapi rupa2 nya???


 

Aku start blogging neh pada bulan 3 tahun 2009. Dah lama kan??tapi aku baru start aktif menjadi blogger sejati pada bulan 5@6 tahun 2012. sejati ler kunun! ekceli, banyak benda yang sebelum neh aku tak tau, tapi sekarang aku dah tau dan ada jugak yang aku tak tau sampai sekarang. hukhukhukhuk. kebanyakkan yang aku tak tau adalah perkataan-perkataan dalam dunia blogging neh. contoh:

Dulu selalu orang tinggalkan pesanan kat cbox aku " BW here" kadang-kadang " BW sini "eh, sama la kan? huhuhu. korunk tahu aku jenuh fikir neh jenis kereta apa?? aku cuba translate sendiri. dalam kepala batu aku neh duk fikir  "bw" neh mesti singkatan daripada perkataan "bawa" tapi kalau betul la kan, kenapa dorang duk sebut "bawa sini"???? bawak apa??? cekodok?? teh ais?? arghhhhhhhhh tak faham!! lama2 baru aku tau " bw" tu singkatan daripada perkataan blogwalking! dan blogwalking tu maknanya berjalan2 atau singgah ke blog rakan-rakan. hahaha. ngek! terasa bengap susu pulak aku neh. huhuhuhu.

Kemudian aku ternampak perkataan tutorial kat beberapa blog. dalam hati aku kata "hebat!kecik2 lagi dah boleh mengajar neh" hurm..tahu kenapa aku kata cam tuh?? sebab aku mati-mati duk hengat dorang neh semua mengajar pasal benda-benda pelajaran! dasar pendidikan kebangsaan?? perlembagaan malaysia??? hukum kanun melaka?? hahahha. hadoiiiiiiiii. lama2 baru aku tau tutorial tuh mengajar tentang dunia blog. segalanya tentang blog!!! huh! pengsan cekgu aku kalau tengok tahap iq aku yang begitu rendah neh. hukhukhuk

Then aku sibuk lak dengan nufnang. aku tengok blog orang lain semua ada nufnang. aku tak dok? kenapa? aku nak jugak! aku nak sama macam dorang yang lain. then aku godek2 aku tekan sana sini. aku nak daftar nufnang! tapi weh, sampai sekang aku tak berapa nak tau. nufnang tu hape?? even aku baca pasal nufnang neh dah lapanplohlapan kali weh! huhuhuhu. ada kepentingan ke??? huhu. tapi sebab orang lain tampai. aku nak tampai jugak!weeeeeee

Perkataan lain aku tak berapa nak tau jugak doodles. apakah?? dodol?? kueh yang orang selalu makan masa raya tuh erk?? ke hape?? huh! doodles tu kartun comey2 kat atas tu erk??? hahaha. lepas tue aku fikir lagi, kenapa dorang selalu kata amiklah doodles saya tu kalau nak?? tempek ler banner saya kat blog awak saya tempek banner saya balik. huwaaaaaaaa. sumpah aku tak tau!!! sengal laaaa weh. teraasa diri aku neh macam budak tadika!!

Huhuhuhu. ada sesiapa nak jadi cekgu aku nak ajar tentang perkataan2 neh?? atau ada sesiapa yang macam aku jugak??? hihihihihihi

30 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

AHA .. DEDEQ DULU PUN CENGITU .. PKIR SAL TUTO .. MEMG LAME GILER LA AMEK MASE TUK UBAH BLOG NI .. HAREM JADAH .. XPAHEM .. HAHAHA .. GODEK SANE GODEK CINI .. BJU TERCIPTANYA BLOG .. WAHAHA ..

XPO AIH .. BELAJAU PELAN2 KEN ..

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

sama la da lama 3 tahun da start tp sejak berhenti keje baru aktif sekitar hujung tahun lepas, memg bnyak istilah tak tahu tp berkat bw.. bnyak yg tau da..hikhik

Nurul Aini said...

heheh..cik sue..kita pun sebenarnya baru nak tulis entry menda BW tu..hehe..Jom kita pergi sekolah blogger lah cik sue..nak tak?

BERT said...

haha samela.. tapi bnyak2 tu,, paling tak suka ayat ni.. " ifolo u.. u folo me back" kalau tak folo balik mesti ada yang unfollow.. ada lagi sadis cakap dah follow tapi tade pon tapi suruh org follow dia haha

ros_reeza said...

hihi.. samalah kita :)

Sue PeLik said...

@BERT kan sis?? ada jugak yang sue jumpak cm tuh. uhuhuhuhu pelik!

Sue PeLik said...

@Nurul Aini jom!!!! hahahaha ada ke cik aini??? :)

Sue PeLik said...

@dEdEQ dE wIshEs hahahaha betoi3 pening lalat jadinya :)

Nurul Aini said...

Hehehe..ada saya buat..tak kena bayar..percuma sepanjang hayat. Dapat biasiswa lagi..kihkih..

Mieya Atiera said...

Mieya pon waktu mula2 berblogging tahun 2011 tak tahu semua tu. tapi alhamdulillah, sekarang nie semuanya Mieya tahu

hainom OKje said...

Ha..ha... dah besau OKje gelak ni...samalah Sue OKje pun blur itik jugak (?)he..he..

OKje start bloging ni akhir bulan 4 sampai lah sekarang...mula-mula tulis tuk diri sendiri je...sebab sendiri je baca he..he.. pas tu alhamdulilah ada gadis pelik entah sapa tu rajin menyinggah!he...he...

Cik Nur said...

samalah...dulu2 mmg xfaham ape itu BW..tapi skrang dah fahamlah..

dan nuffnang tu, nur pun ikut org tepek jee..tapi skarang kaji sendiri..tnya org yg pakar, boleh la faham sikit2.. cuma nak kabokan kat org tu xtahu mcm mana..

Sue PeLik said...

@hainom OKje hahahha okje kena tambah tu ayat tu macam tak lengkap jer. " gadis pelik yang cntek!" ahhahaha

Sue PeLik said...

@Cik Nur hahaha kan cik nur???tak reti laaaa huhuhu

Everything's Everythings said...

Hahaha dulu rajin cari tutorial download Movie semua xD
nuffnang je lah yg baru nk tau xD

Mrs Velentine said...

samalah akak pun mcm tue dulu..haha pengalaman mendeawakan aku yg semamangnya dewasa

Cikgu Ma said...

saya pun aktif blogging 2011....sejak tu baru tau apa itu BW...segmen, GA, contest,...now lukis2 doodle....semalam masuk contest blog kawaii, sebenarnya tak tau pun apa maksud kawaii tu...hahaha...cuma agak2 jerr la kawaii tu mean comel2 gtu...hentam je la masuk contest...deco blog mana pk tema kawaii ke dawai ke hape...deco ikut nafsu jer...hehe

kiera'sakura said...

hahahaha dulu saya sama la mcm awak macam sengal je.. kihkihkih

lagi satu kan dulu jenuh pk stalker tue menda alah pe.. hahahahaha

ayut said...

hihihi..pasni belajar pelan2 ea..blog2x ni rmai je cekgu yer :)
lame ckit leh dh pham dunia blog..

Nor Zilla Sensei said...

dah ramai da jadi cikgu tak bertauliah ni..cikgu mengajar berblog.hahaha

fifie said...

Sue awak sama dengan saya. Apakah itu BW tu. haha. lama2 bru perasaan. Lepas tu yang ads nuffnang tu, fie ingatkan auto je masukkan dalam blog kita bila dah lama lama blog wujud. Rupa2nya kena buat. hahaha.

shinji izac said...

hahaha... sama la kita..
sampai skng still xtaw pasal benda2 bkaitan blog ni...
yang taw,update blog, tu je la..hihihi~

Si Matatajam said...

Ala kak M un dulu tak tau semua tu..tapi pelan2 kak M blajaq semua tu..kalau tak tau kak M tanya ja blogger lain...

hainom OKje said...

betullah.... gadis pelik yg cantek ala-ala puteri santubung puteri sejinjang dan puteri gunung ledang....he...he...

blog usang said...

suka blog awak....:)

PILOT LOVER said...

haha yang nuffnang tu pun naz tak faham-faham walau baca banyak kali... hoho sedih...

cikeyrah said...

keyrah sampai laa nie, tak tau fungsi nufnang hahahha

Herma Julianny said...

hehe..
banyakkan membaca, lepas tu tau la..=)

Hanif Idrus said...

sama ler kita mula-mula berblogging...hihihi.

Novelgurl said...

haha.sama gak.bw tu dlu sy ingt dia bawa kete "bmW..haha.ngek tol.Haa..nuffnang tu iklan.dia kira mcm duit poket kita la..kalau dh lebih 50 ringgit bleh cash out.mcm mne nk dpt duit? kena org click iklan nuffnang tu.bnyk org click bnyk la kita dpt duit.hihii

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com