Sunday, September 30, 2012

Jom Berkenalan Weh???

Semalam, masa aku tengah duduk termenung kat tepi bendang sambil tengok ikan kekel mak iloi2. ikan gelama mak ilai2. huh! sempat lagi aku terfikir. rapat dah rapat dah. mesra dah mesra dah. tapi tak brapa nak kenal. ha. macam mana tu erk?? Contohnya dalam blogging neh laaa. kita tahu nama jer. yang lain kita tak tahu. berapakah umur beliau?? berapa banyak suami yang beliau ada? eh, pulak. contoh ler kan. beliau lelaki, perempuan atau sebaliknya?? huhuhuhu. korunk pun mesti teringin nak tahu tentang aku kan??? berapa banyak tapir yang aku bela?? berapa kali aku mandi seminggu?? pelik aku tahap mana sekang neh?? kan?? huh! jom berkenalan???aku perkenalkan diri dulu then korunk lak kat komen ya! peace!!

 

Nama aku tak yah bagitau laaa noh?? dah terpampang kat tepi tingkap blog aku neh nama penuh aku. tudiaaaa ---->>> heeee. umuq aku?? huhuhu buat pertama kalinya aku ingin mendedahkan umuq aku di khalayak ramai neh. aku lahir tahun naga. 1988. sekang dah 2012. korunk tambah tolak darab bahagi sendiri erk, aku mate neh alergik. hukhukhuk. sekarang neh aku duk kat tg. piandang perak. dah dekat dah dengan peneng tuh. sekangkang nyamuk jer lagi sampai laa peneng. huhu. kecik sangat kot kalau nyamuk punya kangkang. hukhukhuk. sekangkang cipan la. huhuhu. 

Aku dulu jadi budak sekolah sampai amek STPM. Lepas tuh, walaupun aku hentak2 kaki nak sambung lagi belajaq kat sekolah mereka dan keluarga mereka tak bagi! dorang kata aku dah cukup tua untuk p sambung belaja kat Unibercity. okay! aku sambung kat upsi. aku neh anak tunggal. kat umah aku memang sorang2 ja. tak dak adik beradik. korunk ada berapa orang adik beradik?? best ker ada ramai2 orang dalam rumah?? huhuh. aku pernah bertunang suatu ketika dulu. tahun 2009. tapi nampaknya bukan jodoh aku dengan beliau. kami putus di tengah jalan. mungkin sebab aku ikat dengan tali rapia. kalau aku ikat dengan rantai besi kargo. okeh kot. hukhukhukhuk. aku dah! then giliran korunk lakkk crita!

Please introduce yourself...
Wahhh skeping london sokmo neh. huhuhu

35 comments:

I love Sleep said...

oooo.. ank tunggal rupanya.. x bosan ke sorang-sorang kat umah xde kawan gado?? eh x citer pun skrg wt pe.. kje pe.. bla bla bla.. haha pnyibuk jp

hainom OKje said...

Ha...ha...lawaklah Sue ni... Betul tu, kadang2 bila bw.. teringin nak tau pasal orang tu dengan lebih mendalam sikitlah kan......

Nak kena introduce ke... sajalah tu nak tau umur OKje.....malulah pulak...maklum le OKje ni dah agak 'senja' he...he... jangan salah faham pulak.... senja kalau dibandingkan dgn korang semua.... he..he.. tapi ada hati nak berblogging... he..he...

Rasanya kalau nak tau nama ngan umur boleh le godek dalam FB OKje... tak de rahsianya.... he...he...dalam dunia blog ni biarlah korang kenal dengan nama OKje...he..he... dah berkahwin anak 3... Seorang surirumah sejak setahun yg lalu.... berhenti dengan rela hati bukan paksaan..... OKje anak bongsu....
kalau nak tau tanya aje le...OKje 'OK jer' he...he..

eza miza said...

my name is Norshahiza Mohamad Razak.. Lahir tahun 1985 (wehuu tua dari kamu la su)kikiki... org panggil eza, miza, kaklong, akak.. macam2 ada.. Anak sulong dari 5 org adik beradik(3P 2L)kuikuikui.. Blajar sampai SPM jer.. Pastu amek Matrik, Pastu kat UPM dalam bidang pendidikan sains rumahtangga.. (hakhakhak) ada seorang suami dan seorang anak dan sekarang menetap kat sg.petani kedah.. Berulang alik ke sekolah yang memakan masa hampir 40 minit-sejam(kalo jem)hari2.. Ada lagi nak tau?? huahuahau

dEdEQ dE wIshEs said...

NAMA DEDEQ .. UMO 22 .. XSEMPAT MSUK UNIBERSITY SEBB MASE NK G UNIBERSITY TU BAS SILAP G KOLEJ .. HAHA .. SO MASUK KOLEJ .. GRADUATE DLAM DIP IN NURSING TP ABES JE BLAJO .. BUKAK KEDAI RUNCIT ..SO SKNG BISNESSWOMAN SPNUH MASE ..

HAHAHAHA .. OK DAH

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..nak berkenalan dalam ni xbest .kena face to face br syok.haha

Zul De Alexis said...

oke wa intro lak nie..hahaha

nama wa samion comel kawan2 panggil comel, penah di buru kerana kes pembunuhan semut beramai2...umur muda 3 tahun dari sue. pelajaran sekolah tinggi tapi sekolah tu renda jew..penah kena tendang sekolah sebab melacur seekor kambing beliau tak kurang baeknya..adik beradik 8 dan anak ke 7..

apa lg yew?

pengalaman cinta :-

penah bercinta dengan 19 gadis dunti semua putus di pertengahan jln sebab masa tu x naik lebuhraya.
penah di ngorat oleh segelintir janda tapi reject atas dasar nk jg anak2 tikus yg sakit perut..eh?

hahahaha...merapu dh ;p

Zul De Alexis said...

oke wa intro lak nie..hahaha

nama wa samion comel kawan2 panggil comel, penah di buru kerana kes pembunuhan semut beramai2...umur muda 3 tahun dari sue. pelajaran sekolah tinggi tapi sekolah tu renda jew..penah kena tendang sekolah sebab melacur seekor kambing beliau tak kurang baeknya..adik beradik 8 dan anak ke 7..

apa lg yew?

pengalaman cinta :-

penah bercinta dengan 19 gadis dunti semua putus di pertengahan jln sebab masa tu x naik lebuhraya.
penah di ngorat oleh segelintir janda tapi reject atas dasar nk jg anak2 tikus yg sakit perut..eh?

hahahaha...merapu dh ;p

Hanif Idrus said...

Kena buat entri mcm kat atas ni....
Pendekkan...dak kahwin...bini tetap satu...anak 2.
Melaka....

Erna Ziana Lamsera said...

http://ernaziana.blogspot.com/2012/09/segmen-review-blog-by-superkitty.html jalan2 nak ajak join segmen :)

join kalo sudi :)

Everything's Everythings said...

Wahhh kenalkan diri kt comment, benda baru ni :D

Okay, nama aku Daisuki (bukan nama sebenar) dan aku ada 4 orang adik beradik dan aku yg kedua. Aku tak pernah bertunang mahupun berkahwin lagi. Suka mendengar lagu dan menonton anime..

Anime yg paling aku minat ialah One Piece. Antara watak yg paling aku minat ialah Monkey.D.Luffy iaitu watak utama dalam cerita One Piece ni. Luffy ni character dia kelakar, sebab dia innocent dan apa yg orang jepun pnggil ba-ka(kurang pandai), tapi disebalik perangai dia mcm tu dia juga seorang yg menitikberatkan rakan-rakan krew dia dan semangatnya yang tak mengenal erti mengalah.

Anime One Piece sekarang ni semuanya ada sampai episode 566. Percaya tak kalau aku cakap aku menonton anime dia sejak aku masih bersekolah menengah sampailah sekarang tak habis-habis lagi ceritanya.. Selain menonton anime dia, aku juga minat membaca komiknya atau disebut manga. Komiknya pula sudah sampai episode 682 dan memang aku baca dari awal sampailah sekarang. Aku berharap satu hari nnti terhabis juga lah anime One Piece ni.
(dh macam pnjang sgt je introduction ni =.=" aku stop setakat ni dulu nnti smbung)

Cikgu Ma said...

saya pernah gak putussssssssssssssssssssss cinta..keh..keh...belum penah dipinang...

are_lin@yu said...

kira kna pgil akak sue lah ni.tua ssetahun ja dari ayu..hihi

hainom OKje said...

Cik Sue.... mana poi sepetang tak dengo cite?

shinji izac said...

hahaha...aku pun lahir tahun 1988 gak... :)

Sue PeLik said...

terima kaseh kepada kengkawan!! kerana sudi berkenalan!! hehehe. huhuu baru saya tahu erkkk..kalau tak banyak yang tak tahu tentang anda semua!!! yu huuuuuu

Eyntan Sabrena said...

Haha. Ada 3 org adik beradik, dan anak plg bongsu. Tak besh. Hha :p

Mrs Velentine said...

tahun naga yea...mmg garang..akak tahun lembu(1985)..nama Suzyanna YAp...dah kawin anak 3 org,,adik beradik ada 6...sya anak ke2

KorN said...

Hai sue.. eh silap... hai kak sue.. ehehe... baru tau korn lgi muda rupa nya dari sue.. hehe... nak kne introduce kat sini ke? erm.... korn tahun KUDA...

kiera'sakura said...

Nama penuh : Nur Syakira Binti Yaakub

Nama Panggilan : Kira

Tarikh lahir : baru je ritu 28 sept 1988 kirenya kita taun yang sama la Naga boleh buat tarian naga sesama hahahaha

Asal : Ipoh Perak, berkangkang jugak la nyamuk tue nk smpi klu dri tg, piandang tue hahaha

Adik Beradik : 4 dari 5. best la ada adik badik ramai selain boleh pinjam2 reta depa boleh buat kawan gaduh hahahahaha

ok tak biodata saya :p

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

My self pulak ehh , heeeee .
Nama saya Noor Liyana Binti Mohd Fauzi.. Tapi Cikgu cikgu wktu sklh rndah panggil Poji.. sbb dlm klas sy ada dua orang nama liyana..bila ckgu keliru.. ckgu panggil nama bapak je..heeee . bila ckgu start panggil poji..kawan laki semua panggil sy poji.. but i tak kesah :) hewheww.. Saya tahun rimau ! sbb tu suka tulis "AUMM" aahahhahaha . Saya muda 10 tahun je dari awk .. sy tahun 1998 . :)) heeee . saya ada 7 adek beradik.. sy anak ke 4 :) best ada keluarga bnyak..sbb stiap hari bergaduh ! :) haha

Kisah percintaan ? :

ahahaha , tunang pun tadek...yang psti belom kawen dan ... yang pastiii , masih menjadi milik ibu bapak kuu yg tercintan cintun.... <3 Wiawww <3 heeee ..

Sue PeLik said...

@✉ ¥ana Fauzi ✉ yanaaaaaaaaaa oooowwwwwhhh baru tau!! kalau tidak tak tau laaa sampai bila2 huhuhuhu

ayut said...

ooo...tu la Sue ye :)
want to know as ayut only.hihihi.tp klu tertahu nama btul tu kira rezeki sue la kot.same year of born.same story of love broken.mgkn sbb ye jela len tp prnah putus.adk beradik ada rmai and im the youngest one.no.8.then sekolah smpi unibesity sbb mgkn msa tu lom tua kot :p
dah..tu jela kot :)

ros_reeza said...

Assalamualaikum...

nak perkenalkan jugaklah diri ini.. hihi..

Nama penuh Ros, Roshazareeza.. Eh, Sue kita ni sebaya lah, lahir tahun 1988. Nanti kita leh wat tarian naga sama2, k :)

Oooo Sue ni anak tunggal ye.. Ros 5 orang adik beradik, Ros yang ke 4.. Memang seronok ada adik beradik ramai ni, bagi Ros la :)

Ros dah kawen sekarang ni , hari ni genap 1 tahun ... Kitorang ni PJJ.. hihi.. Skarang ni Ros keja di KL, asbend kat JB.. Family pula kat kedah.. huhuhu.. sedihhhh...

Tu je kot?.. MOga hubungan yang terjalin di alam maya ini berkekalan :)

nur anis said...

meh nak kenalkan diri meh..

nama saya nur anis. umur 23 tahun..adik beradik pula 4 orang..walaupun 4 orang, tapi riuh dah macam 10 orang je..-__-" belajar dah habis..sekarang dah nak masuk setahun kerja..^__^ duduk dekat sekinchan selangor..:)

Kesuma Angsana said...

dah tau serba sikit tntang sue, KA biarlah rahsia hehehe

tirahzairi said...

best gak knl2 cmni kan..

CIK TOM said...

hehe...kelakar jgk sue ni ye..seronok bc kisah sue...part yg last sedih sikit....

Mieya Atiera said...

Wah, anak tunggal rupanya.

Cik Nur said...

eh..tanjung piandang..? selalu tak mai taiping.. nur kat taiping je.. kalau mai roger2 la..

Sue PeLik said...

huhu yer ker?? selalu sangat laaa pergi taiping nur. esok pun nak p lagi! huhuhu

cikeyrah said...

owhhhh . .kak.sue ank tunggal rupanya . .nk kenal kat dlm nie x sseronok, kalau jumpe baru seronok nak kenal2 ;)

eza miza said...

hahaha..panggil eza pon xpa... Angka ja tu...haha

hainom OKje said...

Hai Cik Sue sayang... bz eh....banyak assignment eh.... siannya...

cweet pinky said...

oh , huish , rase segan nak perkenalkan diri kat sini , tp takpe , CP gagahkan jue , tp sedeyh la putus tunang tuh kak ...

okeyh , nama penuh CP rasenye akak dah tau kalaw akak ade baca entry yang ade gmba kek tuh , hehehe , mule2 skolah kat semetro , sekolah menengah kebangsaan trolak ,then pindah kat teknik slim , then , f6 kat sgkai , patuh masuk upsi , macam akak gk , hehehe ! kalaw ad reunion kat upsi tuh , roger2 la , CP jmput dgn karpet merah , hehehe !!

Novelgurl said...

Saya..sya..saya Novelgurl.
oH akk rupanya.hehe.
Assalamualaikum kak sUe !
Umur sy..ce teka ce teka.hehe.
Asl Pahang.lagi..ermm skrng tgh diploma.tu je.SEkian.HEHE.

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com