Thursday, August 30, 2012

Mak&Mak Mertua~


 

Hahahahha 
amboiiiiii  rumahhh mak mertua jer jauh kan??
rumah mak sendiri dekat jer kann??

kalau aku tanya korunk pilihan nak balik mana??
kompom semua kata nak balik umah mak yer dakkk??
mungkin hanya secebis jer nak balik umah mak mtua! keh2
bahasa semakin sastera kau~'secebis gitu!'

Aku??
walaupun belum ada mak mertua!
pilihan aku tentulah nak balik umah mak abah den!
hihihihi

Cer angkat tangan berapa org yang memang 'kamcing' gila dengan mak metua/bakal mak mertua/mak mertua tak jadi dia??
kira dengan mak metua neh boleh ajak men guli laaaa~
haaa hahaha
sapa??? cer tengok sikit!

*apa2 pun mak mertua pun mak yg perlu kita syg sama mcm mak kita! :)

20 comments:

~didiey~ said...

didiey baru nk rapat ngn bakal mertua...hihi

ros_reeza said...

balik umah je la..dekat je kan tengok tu.. rumah mertua jauh bebenor.. hihihi...

kena adil la kan, nak balik rumah tu.. kena gilir2 :)

Sue PeLik said...

didiey-hihihi baru nak rapat?? rapat elok3 yer! :))

ros-betul2 mesti adil walaupun dalam hati memberontak lain! keh2

UmmiSyarni said...

balik rumah mak kite le.nak-nak tak berapa ngan ngan MIL.

Cik Nur said...

belum ada calon bakal mak mertualah...

Khairul Nizam said...

mak mertua sama taraf dgn mak bila sudah bersuami :)

Roslan Putra said...

bagi org laki mak sendiri mak mertua sama jer... balik rumah tido... klu pompuan kena tolong kt dapur...

are_lin@yu said...

heheehe samalah kita..tak kwin g nk blk umh mk gk..dh kwin eksaited gk nk rya umah mak mertua..hihi

Sue PeLik said...

ummi-huhuhu kan2?? mestinyaaa laa!! huhu

cik nur- tak der lagi ker?? huhuu tak per laa nt ada

khairul-betul tuh! nak tak nak kena adil jugak . sama rata.

roslan-hahaha betul tuh abg roslan. lelaki neh tak kisah laaa. abg roslan neh memahami betul kan?? hehehe

alin-hihihi tu lerr memang nak g umah mak sendiri kan?? tapi kalau mesti jenguk jugak mak mtua! kranya adil dan saksama laaa kita :))

Fara Chew said...

hahahahah... jauhnye umah mak mntua.. yg umah mentua dekat tetibe lak jauh sbb ikut sboard tu.. huhu

Si Matatajam said...

Alhamdulillah Mak Mentua M cam Mak sendiri gitu..baik bangat....

hainom OKje said...

He...he.... Sue ni...macam dia dah kawin je.....OKje pilih dua-dua chewah!!!! baiklahh tu konon....he...he... apapun betullah apa yg Sue cakap tu ibu mertua juga berhak disayangi dan dihormati macam ibu sendiri......

dEdEQ dE wIshEs said...

HOHOHO .. KITE BLIK UMAH MA DLU .. PASTU BRU MENYUSUL KE UMAH MAK MERTUA .. EKEKE ..

MEMANG KAMCIM KILE LA .. HUA HUA

Hanif Idrus said...

Aku dengan Mak Mertua kemcing tapi sentiasa amalkan prinsip jangan banyak cakap dengan mak mertua takut nanti tersalah cakap..ehhehehe
Diam dan angguk sahaja...

eelobor said...

hehehe.... rumah mertua ngan umah mak sendiri dekat jer. sehari sampai berapa kali dok ulang alik itu ari.... hihihihi

eimah siti said...

klau cik siti la...insyaAllah umah mak mertua ngan umah mak kandung satu negeri ja kot....so, boleh la gilir2...tahun ni raya first kat umah mak kandung...next year kat umah mak mertua plak..hehhe

kaishin said...

jauhnya rumah mak mertua..balik umah mak je lah hehehe

Everything's Everythings said...

Hahah kesian, tu la nnti dh kawen esok kne la adil nk beraya rumah sape kan ;D
ikut turn ke..

Sue PeLik said...

fara-tu ler umah mak metua jer jauhhh hihihihi

si mata tajam-huhuhu syok ler klu cm tuh! huhuhu

okje-hehehhe tu ler mcm dah kawen anak dua puluh jer sue neh hihihi

dede2-huhuhu sama laaa kita!!!
hanif- macam best jer kan prinsio tuh! huhuhu

Sue PeLik said...

elobor-kalau dekat best laaa huhuhu

eimah-weeeeee best gakk laaa dekat2 sama dengan elobor

kaishin-tu ler! hahahahaha

everything-kena ikut turn ler jawabnyaaaa huhuhu

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com