Friday, July 27, 2012

Giveaway : Saya Nak Kad Raya


Aku Join!
Nak Join jgk??
heeee..tak malu!
Klik ler Banner Tuh..
Free jer..
Penganjur bagi. Heh!
Bagi?? Pinjam jer tau! tuk GA neh!
Hola3...
Aku salah...

GA neh kena wat pantun, Cik Penganjur soh aku cari jer kat Goole, tapi sebagai Pemantun Sekolah, aku rasa malu lak nak cari kat Google. tetiba jer riak dan bangga. padahal memanjang kalah bila wakil sekolah. heh! ado aku kisah?? Weh, betul ke aku eja google neh?? hentam jer la weh.

Tajuk : Aku nak kad raya!

Sedang sibuk memakai kebaya;
sambil mulut mencekik kueh,
Apakah Impian di hari raya?
Aku nak kad Raya la weh!

Asyik berdating dengan Zul yahya;
Sampai terlupa nak kacau dodol,
Apa yang aku nak di hari raya??
Aku nak kad raya la doe!

Membeli baju di pasaraya,
Bajunya sendat terlebih kecik;
Apa yang aku teringin di hari raya?
Aku nak kad raya laa Mak incik~


Pergi 'merendek' dengan Incik Buaya,
asyik merendek tersepak kerang;
Apa yang aku hadap di hari raya?
Aku nak kad raya la korunk!

(Sumber : Nursuriani,2012)

P/s : Pantun di atas rekaan semata2 utk suka suki. Jadi jangan copy, teh atau teh susu ya! pantun tidak menepati standart berpantun sebenar. tengs!!

19 comments:

HanNah said...

Hahha. kad raya je :D

Sue PeLik said...

huhuhuhuhuhu dah tajuk dia mcam tuh hihihihi

MISS Z BERCELOTEH said...

heheh..tenkiuu sudi join :)

kita tunggu sama2 siapa yg bertuah

Sue PeLik said...

huhuhuhu okeh welcome erk!!!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kumpul kad raya banyak2 sue :)

Sue PeLik said...

tu laaa kak then nak gantung! haaa bajet cam banyak peminat padahal beli setem post semua ke alamat sendiri hihihi

Zafirah Aidahh :) said...

Hee , blogwalking dari segmen yang sama juga :D

Sue PeLik said...

BW lagi yer :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

wow ini pantut buatan sendiri erkk? memang kreatif lah, is tak pandai buat pantun.

Sue PeLik said...

alaaa firdausss pantun bodo3 jer hihihihi

♥ Anis said...

Membalas kunjungan :) Best lah pantun ni .. :D follow sini

Sue PeLik said...

tengssss erm best?? hahahaha boleh laaa awk..saya merapu byk huhuhu

ayut said...

membls jejak..tlmbt :) all the best..pemantun sekolah ea.hihihi.nice!

Sue PeLik said...

tapiii ingat awak tak jumpa jejak tadi hihihihi

lynn kamarul said...

gud luck. dr segmen sama jugak

Sue PeLik said...

good luck tuk lyin jugak!!! hihihi

MISS Z BERCELOTEH said...

cekidauuuttt siapa yang bertuah!!

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/08/peserta-bertuah-giveaway-saya-nak-kad.html

Masz Sidek said...

tahniah... dpt kad raya dr Miss Z...
Salam ramadhan.. :D

Sue PeLik said...

TENGSSSS hihihihi :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com