Friday, February 1, 2013

terkejut aku!



Ceritanya bermula macam neh........

Mutiara Cafe Seberang Jaya Pulau Pinang
31 januari 2013
5 ptg
 
masa tuh kami berada di sebuah kedai makan di seberang jaya, pulau pinang. dengan tiba2 kawan aku siah mengadu tertinggal beg duit dalam kereta. wan kawan aku yang sorang lagi pulak terus tawarkan diri untuk ikut si siah neh ke kereta amek beg duit dia. okay fine. dorang tinggalkan aku berdua dengan syafiq audi neh sambil menikmati keindahan pemandangan kat kedai makan tuh. 

Lepas beberapa minit, dorank datang balik dan duduk dengan kami semula. aku pula tiba2 rasa nak p toilet. aku ajak laaa kawan aku yang sorang neh p toilet. tapi baru aku nak gerak jerk. makanan pun sampai. adeh. tak jadi nak buang. yang penting kenyangkan perut aku yang memang dah lapaq. 

aku pun menikmati makanan dengan syahdu. selesai makan aku duduk sambil tengok si siah neh makan. apasal laaa lembab macam siput minah ni makan? sedap sangat ke sampai macam tuh sekali menghayati makanan?? aku dah bunyi kata jom balik. tiba2 pulak kawan aku yang wan pulak kata jangan balik lagi perut aku kenyang sangat neh. okay fine. aku tunggu

tiba2 lagi, datang sorang pelayan laki neh kat tempat kami. aku tak dengar apa dia kata. aku tanya syafiq. amenda mamat tu kata?? siah cakap, mamat tu suruh bayaq sekang. haa?? wat? makan tak abeh lagi dah suruh bayaq? darah aku dah naik sikit. aku memang cepat ngamuk kalau bab hak aku sebagai pelanggan di buat macam tuh. tapi lepas tuh syafiq kata, tak laaa dia cakap dah sudah makan ke??eh? ramah pulak? siap tanya dah sudah ke belum. pelik! tetiba wan sampuk, alaaaa tadi masa kami p toilet kami p bermesra dengan dia. aku pun. ooooo mcm tuh. fine. aku buat mcm biasa.

tiba2 mamat neh datang lagi, kali neh dia bawak Kek siap dengan aiskrim kat meja aku. aku syak mamat neh salah meja. baru aku nak bukak mulut nak cakap "kami tak order benda neh"

kawan aku siah jeritttttt















hepy bufday sue!!!!!

then masa tuh jugak ada lagu 'selamat hari lahir' berkumndang kat udara. aku ternganga. tak percaya. untuk aku ke neh?? ???berkali2 aku tanya. then dorang semua ucapkan hepy bday! siap dengan alunanan musik lagi satu tempat makan tu dengar kot. huhuhu tetiba jerk aku feeling2 terharu!

huhuhuhu. tak tau nak cakap apa! tak pernah ada org buat suprise kat aku mcm neh, dirancang dengan sangat baik pulak tuh. sampai aku langsung tak perasan lakonan dorang yang nak p amek beg duit tu rupa2nya nak amek kek dalam kereta bagi kat pelayan kedai tuh. patutlaaa si siah makan mcam pengantin sebab nak tunggu kek datang! hahahah. dan ptutlaaaa si pelayan tuh datang dan tnya dah sudah makan ke?? sebab janji lepas makan baru anta kek! aduhhhh. kenapa aku tak perasan semuaa tuh???? huh! korunkkk kannn?????memang ohsem!!!!! love u soooooooooooo muchhhh!!!

service kat kedai tu pun alrite! semuanya teratur! dari dia datang, then bagi isyarat muzik ON, tutup kipas dan pasangkan lilin! perghhh superb!!! and u! syafiq, wan & siah aku sayang hampa!!! terima kasihhh!

jom tengok gambar tempat mkn tuh!

 


 


kami makan bersila kat sini. huhuhu tempat dia sangat privacy dan istimewa. penuh dengan suasana kampung! jom korunkkk jalan2 cari makan kat sini :)


41 comments:

Nurul Aini said...

hehe..terbaiklah cik sue..cerita ni macam suspen je..ingat apalah pelayan tu buat..last2 nak sambut hari jadi rupanya..seronoknya, kalau saya pun terharu sangat. hehe..ye lah tak pernah ada orang buat gitu..seronok..sekali lagi selamat hari ye. semoga panjang umur.

Mieya Atiera said...

Wah. Bestnya ade kawan macam nie.

Cik Nur said...

manissssnyaaa..!

Sue xnangis ke..? kalau nur, nur teriak dahh..hihi...almaklumlah nurkan cenggeng...hahahhaa...

nur pernah dapat suprise mcm ni skali jee..waktu tu diorg pakat dengan boss...diorg dera nur suh buat itu ini smpai petang...mmg tension dan bebai..!

lepas asar, nur kuar surau...tgk2 ramai yg ade...rupanya besday nur...uwaaaa....teriak la2 tu jugak..hahahahha....

tapi itulah kenangan terindahhh... :)

apapun, hapy besday sue pelikkk.. :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

beskannnnn kena suprise.. setakat ne da dua kali member sy bt suprise tp da boleh agak..hehehe.. so bt2 je terkejut

Raudzah Zahari said...

Happy birthday sue...best kan ada surprise macam ni...

fifie said...

Haaaa nasib baik sue tak naik darah lagi. hehe. Happy Birthday sue, may Allah bless you all time.

adibahfaizah said...

laaaaaa, orang penang ka? hehehe. BTW. HEPI BDAYYYYYY :) present takde ..hihi

xila dot said...

selamat hari lahir...jgn pelik2 sgt k hehe

AyueJean AJ said...

Waaahhhhh..... Bestnya....
AJ penah 2x kena macam tu...
1st tahun 2006... Masa tu dengan ex dan 2 orang kawan baik.... Tengah2 syok karaoke....
Tiba2 lagu stop kek masuk & ada lagu happy birthday...
Terus AJ menangis....

2nd pulak dengan Mr.JR masa tahun 2010....
Alasan sama je.... Nak amik wallet tertinggal dalam kete.....
Tup2 lepas makan kek sampai dengan live band nyanyika lagu birthday....
Semua yang tengah makan kat situ nyanyikan lagu birthday...
hehheheheh...

Eh ter"OVER" pulak cite kisah sendiri.....

AJ faham macam mana perasaan Sue time tu...
Jantung rasa nak meletup kan...?
Hehehhehehe....

blog usang said...

salam..

memang gempak sambut bufdayy hehe..

mcm mana cara makan dgn syahdu tu?

Yumida Huda said...

hehehe..kelakar la sue..wat suspen je..hp belated bday ye

Azwar Syuhada said...

Happy Birthday sue.. yang ke berapa ni ??hehhe.. :)

Cikgu Ma said...

kdg2 teringin gak orang buat kejutan2 haru2 macam ni...tp x penah lagi org buat..hehe

happy bzday sue ^_^

Mia Liana said...

wahhhhhh bestnya.... surprise tu... happy birthday ya sue..

Azee Hana said...

selamat hari jadi..^^

Sue PeLik said...

@Nurul Aini huhuhu. tenkiu cik aini! ermmmm terharu ler nak ngis kontrol macho sikit. hihihi

Sue PeLik said...

@Cik Nur hahaha kelaka laa cik nur neh! ada jugak mcm tuh erk?? saya tak ngis cik nur, cuma muka tu berubah jugak laaa.hihih. saya jenis yang cntrol macho sikit. pyh nk ngis. hihihi. tq cik nur

Sue PeLik said...

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕ hahaha kak buat2 terkejut?? boleh cm tuh kan hihihi

Sue PeLik said...

@AyueJean AJ tak perrr sharing is caring kan?? hihihi. hurm memang laaa rasa mcm nak meletopp tapi control jerkk hihihi

Sue PeLik said...

@blog usang wlsm, syahdu tu lbh kurang macam makan tu mendayu2 jerk. hahah. jangan tnya mendayu2 tu apa pulak huhuhu

Sue PeLik said...

dannnnnnnnn terima kaseh semuaaaaaa ya! :)

whitecappuccino said...

memang SURPRISE abis lerr!

Nurayuni MohdArshad said...

sweetnyer ada orang clebrate....hppy besday sue

nea lopah said...

mmg suprise...plan cantekkk dah. Happy belated besday. Done polow sini, jemput singgah blog akak nealopah yer.

cweet pinky said...

wah , tewringinnyew CP nak di suprise macam tuh jugak

*chakap ala2 gediks :P

Hanif Idrus said...

Bestnya....kena surprise mcm tu......
Mesti tak terkata-kata.......hihihihihi.
Your member memang awesome!!

myfreeminded said...

Wahhhh,, eppy befday.. Syokkk gitu dapat surprise... Dah tua lah ye Sue... Hehehe....

Misz Mieza said...

Terharunya dapat kawan best macam tu..

Encik H said...

hoh..31hb ke? happy belated besday sue..:)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

wahhh.. ade suprise rupenye ;) hehee. mesti riuh sekampung kan ;)

kiera'sakura said...

wahhhhh saya pulak yg tumpang terharu. mesti sebak gila smpi menanges masa ptong kek tue kan hikhikhik

are_lin@yu said...

beznya kawna buat surprise..hb sue ;)

hainom OKje said...

Sue.....mesti terharukan bila diaorang buat cam tu... rasa mcm nak nangis gitu hehe.....

Apa pun susah nak dapat member yang baik cam tu! Ni mesti geng GOTHIC hari tukan Sue...

ros_reeza said...

bestnya ada yg buat suprise.. dah macam dalam filem.. nak jugakkk..

Mrs Velentine said...

wah sweetnya kawan sue...mmg hadiah yg paling best kan

MaMa Rey said...

wahh dapat kejutan rupanya sue..bestnya..

ayut said...

untungla dpt kejutan..seronok!hahahaha :)

Kesuma Angsana said...

wah meriah tu sue !

Sally Samsaiman said...

hehehhe....tak ajak!

Abel Nightroads said...

Huhu. X join........ T_T

syafiq audy said...

wah bestnya...untung la,..

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com