Thursday, August 16, 2012

Korunk ada fobia tak??

 

Secara ilmiah nya fobia neh bermaksud ketakutan yang sangat berlebihan terhadap sesuatu perkara atau keadaan.Contohnya macam gambar yang kat atas neh takut kepada lipas. korunk kalau jumpa lipas, mak datuk berlari~mengalahkan olahragawan negara! keh3

Aku pun ada fobia gak! nak senaraikan rasa macam memalukan diri
di khalayak ramai lak! tapi tak palahh buat korunk yang tersayang..
aku cerita!

Aku fobia kepada binatang yang lembik2 dan panjang2
contoh ular, ulat, cacing dan lain2 laaa!
pernah satu hari! aku masuk dalam bilik air. nak mandi ler kunun!
last2 apa jadi?? aku melolong menjerit panggil mak aku
bergegar satu rumah dengaq suara aku. kelam kabut mak abah aku. hengat ka apa dia??
aku nampak cacing weeeeeeeeeee!! geli siutttt. heeeheee
tak jadi aku mandi! tnggu aku dh lupa baru aku mandi! keh2
terasa macam cacing tu ada jaaaa kat dalam bilik ayaq tuh. lbih truk! smpai aku mimpi2 weh!
huhuhu

tapi aku rasa fobia aku tuh biasalahhh kan?
ramai jugak yang fobia atau geli kepada cacing sama ada berlebihan macam aku
atau tak ja! tapi aku ada sorang kawan neh!
pelik ja dia punya fobia. tau apa??
dia fobia pada binatang yang ada pelepah!
hahahahahaha
macam burung~
ayam~
heh!

ha! satu lagi aku punya fobia! aku fobia pada KFC sebenarnya.
pantang nampak! huhuhu mesti rasa macam nak kunyah2 nak telan2
ermmmm dap2!! kenapa kau sangat lazat KFC?? hadoiiii
nak kawen dengan atok yang kat KFC tu ler
sapa ada nombor contact dia??
bak kat aku!

mak aku pun bergaduh dengan abah aku
 abah :  anak sapa neh? anak u ke anak i? i kurus je!
mak : Eh, u tak nampak? i pun kurus neh! slim river lagi. mana i tau. 
 
HUHUHUHUHUHUHU
 
sEKIAN!
 
p/s : Jom share! awak, awak dan awak ada fobia takkk??? peace!


 

26 comments:

Hazwaniey Nadzim said...

Fobia kat kucing..huhu.. kesian..Di mana pun ada kucing. T_T
Macam nak nangis kalau ada kucing datang dekat.hoho

BERT said...

saya fobia dengan semua serangga haha.. terutamanya yang bolh terbang kecuali nyamuk dan lalat je tak takut hehe

Momo said...

aku fobia dengan segala serangga yg terbang sebab pernah sekali ade serangga terbang sengat telinga aku..terbaiknya sampai 2 ekor sekali.. hoho

nur anis said...

bab binatang lembik tu kita sama la..ewwww...geli...tak suka sangat...

miz ruha said...

geli tgk binatang lembik...eeeiii

Kesuma Angsana said...

ular ler arrrrrrrgh!

kiera'sakura said...

kami fobia kat ular.. tp xde la cacing pun fobia.. kihkihkih :p

Hanif Idrus said...

Fobia kat binatang2 lembik2...iskskskks

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
Selamat Hari Raya

Sue PeLik said...

hazwanie-kucing?? hahaha saya suka kucing sangat2!! kwn saya pun ada fobia kucing gak mcm awak :)

bert-huhu semua serangga?? payah kalau duk kampung macam saya banyak serangga hihihi

momo-huhu yer ker? serangga2 yang terbang neh takut gak maunya dia masuk dalam lubang hidung hihihi

anis-huhu kan. kan geli sungguh!

miz zuha-huhuhu sama laaa kita! dengan anis

KA-huhuhu kan KA kan?? ular takut sungguh!

kira-huhuhu sama kira! hihihi sekali dengan cacing sekali hikhik

hanif-selamat hari raya jugak! okeh no pblm :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

banyak jugak yang akak fobia. lipas memang confirm la sebab lari laju & boleh terbang

Sue PeLik said...

HAHAHA agaknya superman, badman dll yang lari laju dan leh terbang pun akak alergik gak ker?? hihihi

are_lin@yu said...

kita serupa..ayu bab binatang mmg fobia abis..hehe

p/s:dear,salam aidilfitri,ampun maaf dipinta ya..hehe

are_lin@yu said...

kita serupa..ayu bab binatang mmg fobia abis..hehe

p/s:dear,salam aidilfitri,ampun maaf dipinta ya..hehe

Sue PeLik said...

huhuhuhu kan ayu kan! huhuhu okeh selamat hari raya aidilfitri huhuhu

AnneRaini said...

Ada..duduk dalam air...fobianya

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Fobia dengan cicak:)

Sue PeLik said...

anne-peliknya fobia?? huhuhuhu mesti masa duduk dalam air tu pk mcm2 kan??
ada buaya ada ular kan??

yana-yana fobia cicak?? hihihihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau superman n batman yang terbang, akak like like like. hik3

haz said...

haz lak fobia gila dgn ulat sampai yg wane putih tuu.. euu >.<

Sue PeLik said...

kak husna-hahahah tak fobia pulak???? hihihihi

haz-yer?? sama la kita!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kih3. nampak sangat gatal kat situ. hehe

sue, selamat hari raya tau. jangan makan rendang banyak2 sangat. hehe

Sue PeLik said...

kak husna-hihihihi ingat2 pesan kak! huhuhuhuhu

eimah siti said...

cik siti fobia kat katak...hehe

Sue PeLik said...

huhuhuhu katak apa?? hihihihi saya suka katak! tapiii teddy bear katak laaa katak betul huhuhu. tak suka!

Ain said...

O My Gucci..fobia gile dengan lipas..haha

Sue PeLik said...

kebetulan gambar tu memang tuk ain leh tuh hihihihi

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com