Saturday, July 14, 2012

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari ...


Segmen Cik Ayu : Aku blogger dari Perak Darul Ridzuan! Aku bangga jadi anak Perak! :P Perak neh banyak tempat aku neh dari celah2 Tanjung Piandang. Tau? Harus tak tau...Geografi dapat brapa?? Wajib kantoi neh..(kata kat diri sendiri) hahaha Tanjung Piandang neh terletak dekat dengan sempadan Peneng habaq hang. Orang Perak neh bahasanya pelbagai. Mcm aku dari Perak Utara cakap pun ada unsur2 Utara. Kalau yang Perak Selatan contohnya Tanjung Malim ...ckp ala2 KL gitu...mampu?? Kalau yang dekat2 dengan Grik tuh cakap pun ada gak kedengaran cam Kelantan sikit ler..so..memang MCM2 ada kat Perak. Promote nampak?? mentang2 lerr Tahun melawat Perak skg neh! hikhikhik

Jom! kita intai permandangan dekat negeri Perak!!!

Muzium Taiping! Free jer boleh masuk berapa ramai yang nak. Nak bawak pkwe mkwe pun boleh tak der masalah. sapa yang nak tengok korunk pun?? seladang dengan monyet yang dah diawet banyak lerr huhuhu


Batu Hampar Taiping! boleh p! best mandi neh tapi kalau nak mandi pun kena jaga2 gak kank sekang neh banyak kencing tikus laa kencing semut laaa kencing manis laaa haish mcm2 kencing

abaikan gambar di atas. model agak sawan ketika bergambar. :P neh dekat dengan taman mainan kat Parit Buntar! Syok2 sesapa yang masa bayi dulu tak puas nak nek boyan haaa kat sini aku cadangkan..sambil tgok2 sungai..leh buai laaa laju korunk sampai ke negeri cina! keh2

Neh pulak agak seram! tapi best wehh pernah dengar tak sal kellie's castle?? yang di bina tapi tak siap tuh?? serammm kott masuk dia kena bayar tapi berapa hengget jerrr tak smpai rm10 pun p jangan tak p!

Gila pos! cm ne?? leh jadi pelakon tak kamek? harusss lerr bolehh..tetiba feeling jadi reetisss gituh! hikhikhik neh dekat pantaii haish serius aku lupaaa erm pantai kat manjung bukan kat lumut tuh ada satu lagi tapi aku tak ingat best! tak der orang sangat nak berkelah dan cri ketenangan memang best!

Abaikan lemak yang feeling citer titanic tuh! hahahah lemak?? gila kalau dia baca entry neh dia ngamuk! kih2 erm yang neh dekat istana perak kat kuala kangsar dapat tepi jer nak masuk? hurmm tunggu aku kawen dengan kerabat di raja aku bagi masuk hihihi

Yang neh pulak dekat dengan masjid ubudiyah kuala kangsar tahu?? best! lawa!

Last pic neh tempat yang paling best laaa kalau nk bergambar ke hape ke..tambah kalau gmbr kawen aku gerenti lawa nya! Taman Paya bakau dekat dengan Kuala Sepetang still dalam Perak gak!!



Selesai!

p/s : Semua tempat yang aku tunjuk neh semua tempat yang pernah p dah dalam Perak. Model2 dalam pic neh plak adalah My BFF huhuhuhu kitaorang memang kuat berjalan bab tu le terhasilnyaa gambar2 neh

SELAMAT MELANCONG! :p

haiya! japp wehh jappp disebabkan tahap nyanyuk aku yang terlampauuu aku telah terlupa nak tag kawan aku tuk penuhi syarat nak join contest neh! hahahaha
aku nak tag hurm ya!

bintang yang memberontak

hihihihihi
bye!

51 comments:

are_lin@yu said...

wahhh details! boleh jadi duta perak gnti dato' AC ni..hihi..anyway kpg ayu dkt png kira dkt jgkla kan..hehe..t join segmen ayu..t ayu klr kn list erk ;-)

sue said...

hihihihi amin...dapat jadi duta betul cik ayu saya blnja dulu hikhikhik
okeh WC dear! sapot menyapot amalan mulia! trimas erk! jenguk!

nabila azmi said...

of kos tahu katne tnjung piandg,,hehe..dulu dok bgn serai=)=)...slm kenal..follow here=)

are_lin@yu said...

maaf yunk..terlepas pandang..tp ayu dah list..tq tau inform..jom tgk..senarai dah klr ;-)

CINTA UNTUK KITA said...

slm prknlan..:)

Sue PeLik said...

heheheh okeh! :) tak perr

Sue PeLik said...

salam perkenalan jgk :)

Sue PeLik said...

hihihihi kan..kan..mesti laa tahu! okeh tq :)

are_lin@yu said...

Senarai terkini peserta ayu dah updates,jom tengok ;-)
http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-ayustill-ada.html

Sue PeLik said...

okeh! cik ayu hihihi :)

cendol said...

hihi cendol ingtkn cendol je yg batak naik buaian..hehe
hi org perak ^_^
cendol pn org perak.follow sini lah .

Nurul Husna Mohd Hassan said...

mekasih follow saya. datang sini follow balik ;)

ramainya blogger utara join segmen ni :)

Haryati Hamzah said...

salam perkenalan dari segmen yang sama, follow balik dah...

Misz Mieza said...

Kunjungan balas dari segmen yang sama... Thanks for visiting my blog.. Follow here too! Salam kenal ye.. =)

Sorry MM tak tahu Tanjung Piandang tu kat mane coz MM bukan asal Perak, baru pindah sini 3 bulan lebih, ikut suami.. Banyak lagi tempat dalam Perak ni tak abis jelajah.. Hehehe..

Michelle Hopell said...

hye awak .. org sarawak singgah sini dari segmen sama. follow awak kat sini .. jom ke blog sy. hihi :)
slm perkenalan~

http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

Sue PeLik said...

heheh TQ okeh no pblm nt sy jenguk ya. pasti! :)

Sue PeLik said...

cik cendol-jom ler kita berbuaiii hikhikhik

Sue PeLik said...

mis mieza-tak per tak tahu nt contct2 jer sy hikhikhik

Sue PeLik said...

husna&hayati- no pblm maaa hikhikhik

Sue PeLik said...

salam perkenalan semua!
:)

teratak hati said...

balas kunjungan dari johor..salam kenal..

Sue PeLik said...

selamat berkenalan teratak hati :)

Mohd Najib said...

thanks dtg jenguk blog saya.. saya terjah sini plak.. selamat berkenalan..
xpenah smpai perak lagi :)

UmmiSyarni said...

salam.dtg dr segmen ayu jgk.
sy blogger dr kedah.kampung suami kat perak :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..mmg promote perak terus ni./.tahun ni kan thun melwat perak..hihi.

Sue PeLik said...

mohd najib-selamat berkenalan. jom kita melancong kat perak! hihihi

ummi-wlsm yer ker? dekat jer kedah dengan perak jom jenjalan!

nuyui-hikhik tu lerr dah rasa mcm duta plak huhuhuhu

Noor said...

tg piandang rupanya..tp kdg2 sy terlepas pi kuala kurau..hehe..dtg dr segmen yg sma..

Sue PeLik said...

huhuhu

aah..tg piandang~
cik noor

Lea Athira said...

thanks singga :D

Sue PeLik said...

thnz jugak singgah :)

Nyue said...

nyue singgah & follow sini :)

http://nyueyien.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

salam blogwalking

Sue PeLik said...

SALAM perkenalan jugak :_)

babycomel said...

org perak jenguk org perak gak.. ~baby follow sini ye

Mohd Lokman Bin Ramli said...

blogger terengganu datang melawat disini.. ^_^

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-terengganu.html

QasehnyaRania said...

dari kedah ;)
salamk kenal yer

shedameor said...

sheda pon join jugak :)

http://shedameor.blogspot.com/2012/07/saya-blogger-dari.html

salam perkenalan !

Sue PeLik said...

shedameor, baby comel, lokman dan rania - salam perkenalan!! dan TQ erk...TQ sgt follo dan komen sy dah terjah dan follow anda :)

taqiee din said...

salam perkenalan..dtg atas segmen yg sama..") http://taqieeummu.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-mesir.html

Sue PeLik said...

salam perkenalan taqi!! :)

Cik Nur said...

salam kenal... :)

Dari segmen yang sama :

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

Sue PeLik said...

salam perkenalan cik nur :)

Momo said...

salam kenal:)

http://sukatykupown.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-sarawak.html

are_lin@yu said...

oppsss sory cik sue ayu terlepas pandang..hehe

Sue PeLik said...

salam kenal momo hihihihi

cik ayu-its okeh! :)

SuparMan SuaRez said...

Salam Ramadhan Al Mubarak..
Datang Dari Segmen Yg Sama.Blogger Dari SABAH,Salam Kenal Errkk.. Dah lama Follow Sini,Jemput Singgah Blog Saya Jugak K..^_^

http://manssmile.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

Sue PeLik said...

SALAM ramadhan super man :)

Ct Noraishah said...

Hai, selamat bersegmen..

http://sna-aai.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

M@W@R Q@SeH said...

dtg dr segmen yg sama....sy juga dr perak

http://belogdaku.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html#axzz21bysiLj7

Mrs.BuduBilis said...

singgah sini dari segmen yang sama. done follow u :)

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

wan nurul hezrina said...

blogger melaka datang melawat..salam kenal=)dan salam ramadhan

http://hezrina83.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

Yana Libra said...

hehe...mmg detail~

salam kenal ye :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com