Wednesday, May 14, 2014

pengalaman gunakan breast pump snow bear


Assalamualaikum!!

so, untuk entry kali neh, aku nak berkongsi kepada kawan2 yang sedang mencari breast pump! huhu. sebenarnya, aku pun sebelum bersalin survey2 jugak laaa breast pump neh. pada mulanya, aku tak mau beli, sebab duk dengar org cakap nak buat apa laaa. kank beli tak guna laaa. hape laaa. huhuhu. pada aku, breast pump neh wajib beli! huhuhu. aku tujukan khas untuk orang2 yang spesis macam aku neh. hikhikhik. sebab??
1) aku bekerja. so, aku kena ajar anak aku minum pakai botol. perah susu and masukkan ke dalam botol bagi dia minum. mmg laaa leceh. bagi direct lagi senang, tp kank bila dah masuk kerja if dia tak nak minum pakai botol. naya aku di buatnya. hikhik
2) puting aku luka. al maklumlaaa sofea dia hisap dan macam gigit buat apple. hukhukhuk. so, aku pump jerk laaa. kalau bgi direct, aku rasa benda tu bukan makin baik nanti bertambah teruk pulak kan. lagipun sakit sangat kot.. kalau bagi direct. jadi! inilah kelebihannya pump mengepump! hukhk

breast pump snow bear

paling banyak yang pernah aku dapat 120ml itu pun dalam masa 1 jam lebih. huhuhu. aku tak tau mana silap dia. mungkin breast aku bengkak. so, penghasilan dia agak lambat. tp, lepas aku tuam dengan air panas penghasilan dia agak cepat dalam masa 30 minit aku boleh dapat 120ml dah. huhuhu.

bunyi?? serius. memang berbunyi. walaupun tak kuat sangat, tapi orang yang duduk di sekeliling kita memang akan dengar bunyi tu. kadang2 tu rasa mengganggu pulak terutama masa aku tengah nak tengok tv. hehehe

disebabkan dia punya fizikal macam botol gitu. agak payah bila nak pegang. kalau nak pump, kena duduk betul2 tak leh senget2 atau tak leh nak baring sebab aku dah pernah try baring last2 air susu pulak yang tumpah. huhuhu. dan dia punya muncung tu memang kena pegang betoi2. kiranya sebelah tangan kita memang akan digunakan sepenuhnya kalau nak pump. hukhukhuk

itu laaa sahaja review aku. so, korunk nilai laaa sendiri. hukhukhuk.
lepas neh kalau aku nak beli lain, aku nak beli yang bebas tangan punya. huhuhu. sambil pump sambil boleh buat benda lain sebab kita neh bukan nak mengadap pump tu jerk sampai berjam2 tak boleh nak buat apa kan. huhuhu. so, walau pun mahal, kalau kita puas hati dan boleh guna sampai bila2 tak ada masalah kan. hihihi. btw, terima kasih jugak kepada breast pump pertama aku neh snow bear! kerana berjasa kepada aku. huhuhu

6 comments:

N.Aima K said...

good review :)

Z@i Z@mR33 said...

btl...sy pon pkai snow bear.rs susah plak.kena pgg btl2

cweet pinky said...

ala, nak komen ape ek, blushing pulak rase baca benda gini tapi info bermanfat nih , hehehe ...

Sya Chot .. said...

first time dengar benda ni gak..hahhaha

Kira Sakura said...

thanks awak sebab review nie. pernah rasa nak beli sebab pureen nie semi-auto. pernah guna kawan punya meedela sebab pam saya rosak.

memang best. nak kata bebas tangan tak la. cuma kena pegang pam tue supaya dia berdiri tegak. tapi kalau peha gebu boleh je letak atas peha dan dia berdiri sendiri kihkihkih

tapiiii meedela mahal sangat nguuuu

hainom OKje said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com