Thursday, October 11, 2012

Kerana PTPTN~ :(


Mula-mula
v
v
v
v

 

lepas tuh~
v
v
v
v
v


Kenapa??

banyak perkara yang buat aku marah dan sedih hari neh. sungguh! kenkadang rasanya tak terkawal pulak diri neh. nak jer aku ikat diri aku kat pokok. takut aku cekik orang lak nanti. huhuhu. salah satu yang aku marah adalah pasal ptptn aku. Aku dalam proses pengecualian pembayaran ptptn sebenarnya. tadi aku dapat surat kata satu daripada lampiran aku tak bercop dan ptptn nak aku pergi balik tanjung malim dan cop transkirp aku tuh untuk melayakkan aku dapat biasiswa daripada ptptn. huh! 

kesilapan aku?? mungkin ya. tapi ceritanya begini. transkrip yang aku lampirkan tu ada dua helai. kiranyaa, sehelai muka depan dan bersambung ke muka belakang sehelai lagi. faham tak?? kiranya ada dua helai kan?? pegawai yang cop hari tue just cop satu helaian depan sahaja sebab dia kata helaian belakang itu sambungan dari depan, jadi bila dah cop depan, belakang sekali la dia kata. mula2 aku tegur juga pegawai tu sebab tak cop. last2 aku pulak yang kena perli2 dan marah2 macam aku ler insan paling bodoh dalam dunia tak tahu tentang cop-cop neh. * heii masa hari kantin kat sekolah aku yang cop kupon erk. 5000 lagi! huh!

tengok laaa kesannya?? hanya kerana pegawai tu tak nak cop satu lampiran. aku dimintak untuk buat permohonan baru dalam masa 30 hari. tahu tak aku sibuk bulan neh?? mana nak bagi makan ayam. nak mandikan itik. nak sikat bulu cicak aku lagi. huh! hengat tanjung malim tuh sekankang nyamuk ke?? berpuluh3 ribu riban nyamuk kangkang baru nak sampai tahu tak?? then nak pergi tanjung malim tue kena pakai duit. kalau pakai daun pokok pelam tak perlah. rumah aku banyak.

bukan tak bersyukur. aku bersyukur sebab aku diberi peluang kedua untuk selesaikan urusan pertukaran pinjaman jadi bsswa neh. dan aku bersyukur aku di antara yang terpilih. cuma aku terkilan. kalau tak kerana keangkuhan pegawai tuh. tak ada jadi macam neh. huhuhuhu. 

sabar yer nursuriani. pasti ada hikmah! mayb dalam perjalan ke tg. malim aku jumpa dengan prince charming ker kan?? weeee. sonok2. ampun incik pais. ampun! hukhukhukhuk. stress kok!:P

sapa nak temankan aku? jom! bosan lakk drive sensorang neh. huhuhu

kbai! selamat malam.


27 comments:

Novelgurl said...

nk ikut! nk ikut ! hihiii.
Alhamdulillah.cmne nk dpt pengecualian tu? nk gak.hee.
Biasalh tu kak.Allah bg sennag supaya kita bersyukur n tmbh sikit ssh spya kita ingtkn Dia kn.X la kita terus alpa dlm kesennagn tu =)

Nurul Aini said...

Saya..nak teman..jemput saya dekat seri iskandar..saya tunggu depan pintu pagar uitm..hehe..Cik sue sabar ye. Mesti cik sue result gempak sebab tu boleh dapat buat pengecualian..Tak apa, sat gi saya p belasah pegawai tu, esok-esok kalau cik sue nampak mata dia lebam ke sebelah, saya lah tumbuk..hehe. ^__^ Kidding.

miz ruha said...

sabar ye sue...

certain pegawai kalu kita tegur, akan marah kita balik.. kononnya dialah yang paling teror cop mengecop ni..

tak dapat nak teman. =_=

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

dtg tnjung malim boleh jmpe..hikhik.. sabar je la.. xpe dugaan

missina said...

fuhhh terer nya sbb tk pyh byr balik ptptn ek,,sabo jelah,,,ni br dugaan kecik dik,,;),,neway dtg sini follow jugk,,

Sue PeLik said...

terima kaseh semua!!! huhuhu. cik aini. . berani betul! bagus2 huhuhu lebiu la! uhuhu

blog usang said...

salam...

pasti sungguh mengecewakan..pasal satu lampiran tidak bercop, semua proses yg sepatutnya dah selesai, tertangguh lagi...

sabarlah

Sue PeLik said...

terima kasehhh kerana menyabarkan saya neh huhuhu

Cikgu Ma said...

tu la susah kalo pegwai pun x paham...transkrip degree saya pun jd 2 lai, tp masa nak buat penegsahan dulu naseb cop semua...

Misz Mieza said...

Huhu.. MM yang baca ni pun terasa stress nya.. Sabo bebanyok yer Sue.. Drive tu nanti leklok.. Jgn emo2 plak.. Bahaya untuk kesihatan.. Eh ?! Hehehe..

fifie said...

Kalau hal ptptn memang leceh pun sue. Fie pun pernah kena sound dengan pegawai ptptn sebab lupa bawak sijil spm sebab waktu fie pohon ptptn slip spm dah tamat tempoh untuk guna.

dEdEQ dE wIshEs said...

NAK IKUT GAK G TG MALIM .. NAK IKUT .. HEHE ..

XPELA SYGG .. CAM DEQ RITU LAR .. ORG LEN DA DPT PYMENT 1 DRI PTPTN .. DEDEQ KNE MOHON BLIK SBB BORG X D CAP GITU LA .. LAST2 YE CKAP MOHON ON9 .. OK FINE ..
KELEBIHAN DIA .. LAST SEM .. ORG DA ABES .. DEQ STILL DPT .. KUIKUI ..

SABAR ERK YUNK

eitcha,IM said...

sabar yer awak, tamo marah2... senyum sikit? kan comel tu :D

~MiZz Atie ZieYa~ said...

alah sue..jgn la stress..anggap ja g holiday k

hainom OKje said...

Ha..ha... Merah ni kalau tak buat lawak memang tak sah tau..... Puteh tahan gelak sampai usus perut nak keluar sikit ni tau...hu...hu....

Wah mesti melotop result tu Sue.... alah memang saja je kan nak bagi tau result tu.... tapi konon2 malu....he..he... Memang salah officer tu Sue sebab hang dah highlight......

Ikutkan ajelah.... biasalah anak dara baru belajar nak hidup memang selau diperkotak katikkan.... REDHO ajelah...

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Wuahhh , pakcik apaa leeee cmtuuu , nk jee dicepukk 2222 kali , haha.. Nak ikutt ! hahaakks

Mieya Atiera said...

Wah, mesti result gempak sebab tu diberi pengecualian kan?

Mrs Velentine said...

next time kalau berurusan bab cop2 ni kena double cek...k dear..

Sue PeLik said...

@Misz Mieza mis miza tenkiu! :)

Sue PeLik said...

@hainom OKje okje hahahahaha. tu ler mentang2 kita anak dara lagi, huh!

Sue PeLik said...

tengssssssssss semua!!!! lap u alll laaa huhuhu

I love Sleep said...

jom.. jom.. ILS ikut haha~ cian dia.. sabar k.. ujian tu.. gi dtg blik kt pegawai tu.. bebel dkat dia.. "saya atau awak yg xtaw pasal cop"

Hanif Idrus said...

hahahhahaa...
Ada pegawai yang dia ingat di a pandai rupanya salah...
Kalau dia cop tempoh hari pun tak salahkan..

eimah siti said...

sabar2....everything happens has their own reason....

kiera'sakura said...

lorhhhh selalu mcm tue kan. ritu adik saya pun masalah dgn ptptn bila HR uni dia dia buat silap. last2 yg jadi mangsa yg kena tanggung.. hishhhh tumpang marah pulak sy nie

sabo ye sue. nak buat guane. mana tau jumpa Aren ajis tgh jln :p

Momo said...

bengong kan kalu jumpe pegawai itu macam...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sabr ye sue. insya Allah boleh settle dalam masa 30 hari tu :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com