Thursday, August 23, 2012

Putus Cinta~


 

Korunk pernah putus cinta??
tak pernah??
wahhhh hebat korunk..
tak terjerumus dalam cinta monyet, beruk, tenuk, cipan dan lain-lain~

Aku??
Lebih dari putus cinta pun aku pernah
sedeh memang sedeh!
 berpisah daripada orang yang hampir menjadi suami
berpisah kerana terpaksa...
bertahun2 menyemai bunga2 cinta
akhirnya?? bunga layu di tasik madu
perghhh macam lagu fauziah latif pulak. hukukhuk

masa aku muda2 dulu~
aku memang frust sampai tertonggeng2 kalau putus cinta
pernah aku tak makan sampai 4 hari weh...
lepas aku dah okeh. aku cover balik yang aku tak makan 4 hari tuh! hihihihi
baru terasa lapar. over kan?

tapi sekarang neh aku dah berusia sikit.
sikit laaaa dulu 12 tahun, sekang neh baru nak masuk 15~
bajet baby paste! huhu
kalau putus cinta neh, tak der ler over cam dulu~
sedeh pun ala kadar jer...

ala kadar?? huh! yer ler sue~~
aku selalu ingat kata2 yang lebih kurang macam neh laaa yer~

 

haaaa. terus aku jadi kuat dan sihat! hihihi cam iklan gigi lak
aku pk kalau dah memang 'aku bukan untukmu' aku sedeh bergolek2 dari batu caves je jalan tar
pun tak guna. memang tak kan jadi milik aku. tak kan!
dan kalau dia memang untuk aku. walaupun terpisah antara gunung daik bercabang tiga dengan KLCC
pasti akan berjumpa jugak di dalam kuali.
hihihihi dah macam ikan goreng lak aku neh.

Aku harap korunk faham apa yang aku cuba sampaikan~
 

11 comments:

miz ruha said...

ada hiknah disebalik apa yang berlaku...
Allah nak temukan dengan insan yang lebih baik dari dia untuk jadi pemilik hati sue yang sebelah lagi...

miz tak pernah putus cinta..
sebab tak pernah bercinta... =)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

ala.. takpe. bak kata ustaz don . tnda ALLAH menemukan jodoh, allah kan menemukan kedua2 hati bersama :) bukan sebelah pihak je.

eimah siti said...

pernah2....hahahha...

~PILOT LOVER~ said...

selamat hari raya :) tak mau sedih2 ye..happy2 je

Mieya Atiera said...

Maybe sudah tertulis yang si dia bukan jodoh yang dititipkan tuhan untuk kita. So, bersabar okey :)

Sue PeLik said...

miz ruha-betul tuh miz ruha semua yang berlaku pasti ada hikmahnya :)

buble-betul2:)) nanti leh cari lain kannn

eimah-huhuhu laju jer pernah dia erk hihihihi

pilot lover- selamat hari raya dah tentu tak sedeh bila cik PL komen :))

miera-betul2 dah bukan jodoh nk wat mcm mana kan hkhukhuk

Cik Anis said...

lawak katun atau tue

~didiey~ said...

didiey pown penah..sakit mmg sakit.tapi life must go on.pasti ada hikmah di sebalik apa yg berlaku.Dia Maha Mengetahui:)

Hanif Idrus said...

Banyak kali...putus cinta..cinta tepuk sebelah tangan, cinta kontrak,iskkk...penat kalau aku nak cerita.
Tapi endingnya...FRUST..hehehhee
Biasalah hidup remaja in pasti akan lalui pengalaman sebegini..

Tapi nasihat saya jangan bercinta terlalu lama, kalau tak jadi rugi masa dan umur terutama pompuan..
Cinta maksimum 1 tahun ..tunang setahun ...dan kahwin...
Ramai kawan pompuan aku bercinta sampai 6 tahun..last2 tak kahwin dan nak cari baru dah tua..hehehhe. So andartu ler..
Panjang aku menaip ini...
Best gak kalau aku buat entri pasal ini...Thanks kasi idea

Sue PeLik said...

cik anis-huhuhu yer??

didiey-betul tuh! pasti ada hikmah huhuhuhu

hanif-hahahaha tak per lagi panjang lagi bgus huhuhuhu byk makna dan nasihat yang dapat :))

Nurul Husna Mohd Hassan said...

Allah dah aturkan yang terbaik untuk kita kalau dia bukan milik kita :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com