Wednesday, August 22, 2012

Kisah aku Sebelum, Semasa & Selepas hari raya


Sebelum aku laksanakan kewajipan aku iaitu membebel!
hehehe aku nak bagi ucapan lagi kat semua!
Sir lump mad hurry rare year!!
ma half za hair bar teen!
keh2
sory pelat sikit
baru balik zimbabwe. hihihihi
huhuhu



Okeh! jom start citer~

Sebelum raya~
Blog aku telah diterjah oleh incik sop!kat sini
masa neh aku duk sebuk uli2 tepung buat hape ntah. lupa.
huhuhu malu i, u...hukhukhuk tak sempat nak make up! nak mandi bunga, mandi daun,
mandi wap! semua tak sempat! hukhukhukhuk
even nak calit2 maskara pun tak dan dah. keh2
incik Sop awat tak habaq lu nak mai?? hihihi

Komen incik Sop!

tengsss!! incik Sop bagi cadangan yang membina. telah saya ubah mana yang saya reti ubah. hihihi
yang lain2 tuh makan masa sikit ler nak belaja nak buatnya. mklumlaaaa orang tuaaa
men blog mana nak reti sangat hukhukhuk.
Terima kaseh incik Sop sudi review blog saya!
bertambah followers dan kenalan sy! :))

weh korunk!
incik Sop memang best! apa yang aku tgok kalau kita komen
incik Sop mesti akan balas punya walaupun sikit.
Incik Sop bagi komen dan cadangan pun okeh! langsung tak rasa macam
nak bunuh diri sebab malu. hikhikhik
P ler follow incik Sop! mana tau incik Sop buat lagi segmen neh! :)

Semasa raya~
Aku telah ditugaskan untuk menjadi bibik di rumah aku sendiri
memandangkan aku tak der kakak, adik atau abg
aku jadi bibik sorang2 ler! hukhukhuk
org mai, aku kalut angkat ayaq, angkat pinggan mangkuk semua kalut.
nasib baik aku tak kelaut punya kalut. huh!
tapi yang bestttnyaaa
 aku dapat duit raya!!! weeeeeeee~ di usia yang agak bangka neh
tak sangka dapat duit rayaaaa!!!

 

Rm100.00??? Huh tak yah berangan!


aku dapat banyak neh jer~ hukhukhuk


Eh, asal muka dia laen?? 

Selepas raya~
 

Setelah sehari berhempas pulas menjalankan tugas sebagai "bibik" tak bergaji . aku pun 
di hantar balik endon! keh2. aku tipu.
sory okeh. aku bibik original from malaysia! 
Letih weh jadi bibik neh. hengat senang?? kalau tak der kepakaran
jangan berangan nak jadi bibik okeh! hukhuk
 lepas neh nak jadi bibik pun kena ada degree gak neh.
Lepas tuh aku pun tidoqqq tak hengat duniaaa
hurmmm besttnyaaa tidur hujan2 nehh rasa macam tak mau bangun dah je!
huhuhu

-Macam mana raya Korunk?? huh! mesti jadi bibik mcam aku jugak kan??- hahahaha (gelak jahat)


5 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

lepas raya lemak akak pun berlumba2 nak keluar. kih3

akak baru start keje ari ni. huarghh malasnya. teringat rendang kat kg. lagi ni. hik3

Hanif Idrus said...

Raya ini aku berlumba-lumba makan...hehehhe

elyna mirsada said...

asyk mam je ry nie..hehe,

Sue PeLik said...

kak husna- betul2 bertambah2 neh berkilo2 rasa macam saama berat dengan gajah dah neh hihihi

hanif-hahaha cover balik yang sebulan tuh ke hape ??

elyna-huhu betul2 aysik makan jugak laa selain jadi bibik huhuh

Momo said...

duit rayo ade lagi? haha

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com