Thursday, June 12, 2014

review botol susu terbaik!


Assalamualaikum!
ewah2~~ sejak2 ada anak neh kan...asyik duk review pasal benda2 alah neh jerk erk..hukhukuhk. holaa tak kan aku nak review pasal cerita kawen plak. tuh cerita lama. dah basi. org pun malas nak baca. hukhuk. buat ibu2, bakal ibu2, remaja purba dan anak dara pun bole, aku rasa sebelum korunk kuar p beli barang baby kan benda yang paling penting adalah buat research or google dulu. but bukan google barang apa nak beli tapi jenama apa yang bagus untuk kita punya baby! serius kot~~ betul..blog ibu2 lain sebenarnya sangat membantu aku dalam membuat pemilihan mencari barang kepada sofea.

antaranya botol susu!!
masa mengandung dulu, p shoping kan tengok jerk botol cantik terus amek beli. kualiti, bahan ke amenda, minta maap aku memag jahil dan tak tahu. yang aku tahu just bpa free. itu jerlaa. yang lain?? harooommmm. hukhukhuk. tak ada knowledge langsung. botol pertama aku beli harga rm19.90. pada aku itu laa botol yang termahal yang aku beli masa tuh, dalam hati neh. perghh mesti elok sangat neh untuk baby. 

last2 baby langsung tak pakai botol tue. yer laa aku beli botol kaca. anak aku pulak lasak kemain dia. kalau minum susu tue tangan mesti nak terangkat2 dengan kaki nak tunjukkan betapa sedapnya susu tue. so, if bagi botol kaca kalau aku leka pegang tak kuat mau terhempap kat muka anak aku plak. huhu. so, terus campak tepi!

then, bermula pulak episod tukar2 puting susu, walaupun dah beli saiz yang paling kecik saiz s tapi tetap jugak sofea neh tersedak. yer laaa dia masa kat ward minum pakai tiub then pakai cawan. so, dia lmbt sikit nak telan air susu tue. hukhukhuk. satu hari aku p rumah kawan then dia cakap, beli botol susu macam dia beli anti colic jenama my mam. hukhuk. aku pun terus p cari! rm 35.90 kalau tak silap aku yang kecik punya. puting dia penyek lain sikit dari yang lain. tapi alahaiii...sofea tak suka! air susu lagi banyak keluar dari masuk dalam mulut dia. payah nak hisap kot!
 
sumber : encik google
 
so, aku google laaa, and then jumpa 1 blog neh yang review pasal 1 botol jenama pigeon neh!. wahhh bila tengok jer terus aku terpengaruh kot. hola bila jadi ibu neh semua brang anak nampak yang elok jer nak beli. hasben aku dah bebel2 itu ini, aku wat tak reti jerk. dia apa tahu?? dia jauh nun di sana. hukhukhuk aku yang tiap2 malam mengadap muka comey si kecik neh tahulah! ewahhh . hihihi nampak tak kebongkakannya kat situ?? hihi

bila aku beli jerk. sah! kompom! bukan indah khabar dari rupa. memang sangat bagus kot. puting dia macam puting susu betul. and then yang paling aku suka! kalau kita tonggengkan pun dia tak kan terkeluar susu macam botol lain. dia hanya akan keluar susu bila baby hisap saja. kan aku kata sejibik macam puting susu betull. perghhh!! sonok2!! sofea tak tersedak lagi. dia minum pun tak comot dah. kalau tak penuh mulut dengan susu. pastu, aku pun boleh minukan dia sambil dia baring ja tak payah aku pangku.huhu. 


sumber : encik google

bagus weh! korunk beli jerk! 
harga : rm 55.00 kot kalau tak silap aku. tapi something like tht laaa. tak hengat laa weh tapi mmg 50 ke atas laa. kat manjaku atau kedai2 baby lain ada aku jerk dun wori. uhuh 

so, aku dah bertukar kepada pigeon hampa bila lagi??? hihihi



8 comments:

Mrs Velentine said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nurul Aini said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kira Sakura said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Z@i Z@mR33 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Z@i Z@mR33 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Momo said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ania said...
This comment has been removed by a blog administrator.
cweet pinky said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com