Sunday, June 30, 2013

masih malu-malu...


Assalamualaikum!

Rindu yang bertamu di blog sendiri~
eceh! hukhukuk. malas aku nak cakap kenapa aku tak hapdate blog sbb kalau aku cakap pun aku macam copy paste ayat yang dulu jerk. sibuk. sibuk. sibuk. hukukhuk. penampo kank?? huhuhu

Seronoknyaaaaa dapat menulis balik. kau nampak tak?? aku tengah menulis sampai terlompat2 nak tunjukkan betapa aku seronok dapat menulis blog walau aku rasa ntah apa benda laaa yang aku tulis neh. huhuhu

Aku nak cerita satu benda laaa kan aku tak tau laaa nak isu sensetip ke, sentap ke, lucu ke, lucah ke, eh? hukhukhuk. kepada yang dah tahu aku memang dah nikah 1 jun 2013 maknanya dah sebulan aku jadi isteri orang. ya..sebulan lama jugak dah kan?? huhuhu

weh! aku rasa sangat kekok, sangat pelik. sangat sangat sangat tak reti!!! hurmm macam mana nak cakap erk..macam pelik jerk tetiba ada lelaki dalam bilik aku. nak tukar baju pun susah nak sikat rambut pun payah nak pakai bedak pun aduhaiiiiiiiiiiiiiii..hukhukhukhuk gila kan??? 

aku tak biasa...tak biasa dengan semua tuh. dulu aku kena uruskan diri aku sendiri jerk sekang aku kena uruskan dua diri. hurm macam pelik tapi menarik. itu laaa yang aku rasa. korunk rasa macam tuh jugak ke masa mula2 kawen dulu???

normal ke apa yang aku rasa neh?? hahahha hurmm aku dengan hubby aku memang PJJ (perkahwinan jarak jauh) sekang neh . dia kat KL aku kat PERAK. hurm 2 minggu sekali dia balik. jadi aku masih segan2 lagi dengan dia...aku pun tak tau apa yang aku segan snagat. hahahaha. 

haaaa. macam neh laaa muka aku?? comeyy tak kak ton?? eh? huhuhu



21 comments:

Nastyna said...

Ala comelnya malu2 gitu hihihi. Congratulations to u both tho :D

adibahfaizah said...

eh ! eh ! dah kwen ke ? wow, cngrate k. sue :D . dh lme ke ekk tk dtg blog ni, smp ttw da kwen. hihih

blog usang said...

salam..

selamat pengantin baru buat cikgu..biasalah baru-baru memang mcm tu..sabar dan ambil masa, dulu seorang kini berdua..banyak tanggungjawab perlu dilakukan..

moga Allah swt mempermudahkan semua urusan..Aamin..

hainom OKje said...

Hehe.... Standard le komen anak dara baru lepas kawen hehe.... Konon mcm seganlah.... Padahal sukakan? Kan? hehe.... Kalau boleh nk melompat lompat mcm katak! Hehe.... Tak gitu!
Apa pun tahniah!...moga jadi isteri yg solehah....moga kekal bahagia hingga akhir hayat!

Cik Nur™ said...

Errr.....tak tahu nak komen apa...sebab Nur xde pengalama lagiiiii....!kahkahkah....

xbaik Nur gelakkan puan Sue kan...hehehe...jgn marah yea, gurau2 je...

cik azLyzah⊙.☉ said...

biase lah tuuuuuu...mase mule2 kawen ne..tapi kene biase kan lah..tak yah malu2....hahahhahhaaa

Nurul Aini said...

hehehe...Rindunya kak cik sue sayang..Saya baca entry cik sue yang ni, tak tahu nak cakap apa. hehe. Mungkin nanti saya pun macam cik sue juga kot.hahaha..Ish2..merapu banyak ni.

Kesuma Angsana said...

wlcm back dear.. senang2 updatelah cerita yer hehehe

Sally Samsaiman said...

hehehe...kite tak kawen lagi...lalalala ~

Rosmiza Ali said...

Hah?! Dah nikah?? Patutla lama jer menyepi.. Senyap2 jer ekk.. Btw, barakallahulakum.. =)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Kesuma Angsana said...

singgah jgk & nak wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

Abe Kie said...

salam. selamat menjalani PJJ..sy pernah mengalaminya..mmg sukar. done follow here.

Hanif Idrus said...

Salam Ramadhan Dari Saya

kiera'sakura said...

hahahahahaaha gelak kuat2 :p standard la tue segan2 kan baru2 lagi. kalau tak segan tue haaaaa yang ada something wrong tue hikhikhik

Suara Hati said...

laa dah kawin ke?? sy baru tahu apapun tahniah semoga berbahagia ke akhir hayat :)

Suara Hati said...

laa dah kawin ke?? sy baru tahu apapun tahniah semoga berbahagia ke akhir hayat :)

eelobor said...

saya pun dah berzaman blog berhabuk

hainom OKje said...

Ek eleh..... eleh eleh.... sajalah tu.....padahal suka kannnn.....hehe
Mula mula je gitu Sue....lelama dah biasa, siap suh dia sikatkan lagi hehe...

Kenari Putih said...

Sue, kak dulu masa baru kawen husband takdekla tinggal lama, tapi masa bercinta dulu lama la skip nak jumpa, bila jumpa memang mula2 tak reti nak mula... Haha.. Dah kawin ni, mula2 tu biasala malu2..

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com