Wednesday, January 23, 2013

Blog mana nak BW dulu??


Assalamualaikum!

Hari neh, aku nak cerita pasal Blogwalking atau dalam nama saintipik yang selalu blogger2 gunakan BW. Aku suka blogwalking. tapi apa2 pun tertakluk kepada terma dan syaratnya jugak. kadang2 aku pernah tak berblogwalking dalam tempoh yang lama. kenapa?? hurm simple jer jawapan. mood tak der. betul. kadang2 nak BW pun kena ada mood yang baik, diri yang sihat, Berukband yang baru lepas makan vitamin C. jiran yang tak cari pasal. eh?  huhuhu. kiranya kena buat persiapan fizikal dan mental laa untuk BW neh.

Setiap kali aku nak BW, aku akan pastikan aku dah mandi, ada air milo ke, holick ke, teh o ais ikat tepi ke. apa2 jerlah. tapi mesti ada gak jajan. masa BW aku tak kan buka lagu ke hape ke. bahkan dengan sound2 pun aku sound suruh off. hehe. semak! sebab bila aku BW aku akan bukak banyak tab. kank tetiba nanti ada laaa dengar cenggini~

-sayang! apa kabar dengan mu??~~ lalalala tetiba ada sambungannn. -hooo wooohhh~ ku tahu ku ada muuuu~ eh? macam2 pulak. huhuhu. kenapa jadi cm neh?? yolaaa. mcm2 blog. mcm2 lagu laaa keluar. jadi dari bertindih2 lagu tuh baik aku tak payah dengar pape. huhuhu.kan?? nak BW neh, aku ada aturan dia sikit. ewah! pertama sekali. aku akan jenguk blog2 yang jadi pengomen pelik kat blog aku. aku akan pergi terjah entry baru sini dulu. 

  • hainom OKje (49)
  • dEdEQ dE wIshEs (37)
  • Cik Nur (36)
  • kiera'sakura (29)
  • Kesuma Angsana (28)
  • Nurul Aini (27)
  • Mrs Velentine (26)
  • Mieya Atiera (26)
  • syafiq audy (24)

  • Kemudian, aku akan singgah pulak kat Blog2 yang ada dalam senarai bloglist aku. lepas tuh, aku carik pulak blogger yang datang bertandang dan tinggalkan komen kat entry dan seterusnya kat shoutbox! last sekali kalau aku dah bosan tahap gaban janda dah. tak tau nak BW kat mana aku akan cari blog2 terpilih kat dashbord aku la. mana tajuk best aku singgah.  tapi biasanyaaa aku nak habehkan BW neh, isk. lama! mau setengah hari lebih. korunk tau?? mana taknya! sekali komen minum! sekali komen lagi suap jajan dalam mulut. baca perenggan pertama pun dah lapaq weh. cm no??

    Ha. cam tu laaa cerita aku weh!
    apa cerita korunk lak sal BW??
    ada aturan cam aku gak ke? main hentam jer laaa labu air
    mana2 huhuhuhu

    27 comments:

    Mrs Velentine said...

    blog akak ada eh..heheh tq

    Cik Nur said...

    amboii..siap ade jajan lagi.. :)
    hihihi...

    bab lagu tu, nur setuju..sebab bila buka banyak tab,..tiba2 lappy jadi macam pasar malam..macam2 bunyi bertindih...hihih...

    Nur buat masa sekarang ni utamankan dalam bloglist..al-maklumlah, akak bz skrang ni...huhuuhu

    AyueJean said...

    AJ selalu tengok kat bloglist dulu...
    Lepas tu pegi kat pengomen....
    Then jalan2 kat dashboard..
    Lepas tu ikut suka hati..... =P
    Shoutbox takde... Dah buang sebab banyak iklan... Hehheheeh..

    Sally Samsaiman said...

    sally main BW jer...asal ade masa kat office ni :)

    NurulMirotic[NSHS] said...

    Salam singgah ^^ Sama la dengan Nurul . Susah nak ambil mood bw lama - lama . . Nanti mesti mood tetiba down laa . . Dengan internet selalu buat hal ^^

    syafiq audy said...

    wow blog ak pn ad,.tp ak xactive pn blog ni sue,.sk suka2 je tgok blog org,.jd pemerhati setia,.jd cm kiah propaaaa,.jaga2,..ad yg memerhati...

    PILOT LOVER said...

    kalau naz kan , selalunya tgk kat bloglist dulu, then para comment yg tegar..hehe :) seriously BW kdg2 tgk mood jgk :)

    kiera'sakura said...

    saya akan terjah dlu mana yg tinggal komen kat entry lepas. lepas tue baru la pegi tgk kat dashboard. tgk kiri kanan dlu kihkihkih

    kiera'sakura said...

    lupa tmbh. btw mekasih sudi selalu jenguk belog kita hihihihi :p

    myfreeminded said...

    emmm.. baru 1st time singgah sini, salam berkenalan.. nak tengok gak apa yang dinamakan pelik kat sini.. :)

    Nurul Aini said...

    kihkih..saya sama macam cik sue..dekat bloglist lepas tu baru yang lain2.

    Kesuma Angsana said...

    dan tq sebab selalu singgah blog KA ye.. appreaciate that

    are_lin@yu said...

    hehehe...mmg pn klu bw mmg ambil masa yg agk lama..ayu kt ofis ada sesi..klu buzy pg buat ptg.hehe

    Mieya Atiera said...

    hahah. Mieya tak ikut aturan. Mana Mieya minat, Mieya bw ke blog dia dulu.

    eimah siti said...

    jom2 blogwalking...hehe

    dEdEQ dE wIshEs said...

    EWAHHH EWAAHHH .. HEPI SGT RASE BILE NME D MENTION .. HOHOHOH

    Misz Mieza said...

    Amboi, nak bw pun siap ada aturan segala.. Hehehehe.. Kalau Mieza lak ikut kemampuan.. Yang wajib diterjah mestilah mereka yang datang tinggal jejak kat blog Mieza.. Then, abiskan bw di senarai bloglist kat blog plak.. Kalau rajin & ada masa lebih bolehla cari entri2 pilihan kat dashboard.. Hehehehe..

    Sue PeLik said...

    @Cik Nur uit, bz wt per?? persiapan perkahwinan erk??? huhuhuhu

    Sue PeLik said...

    @AyueJean hurm bagus jugak tak SHOUT BOX neh kan?? org mesti komen kat komen punya huhuhu

    Sue PeLik said...

    @syafiq audy kank kalau ang dah ada internet sendiri leh aarr aktif leh kita berjimba dalam dunia blog pulak hehehe

    Sue PeLik said...

    @kiera'sakura sama2 sayang!!! :)

    Sue PeLik said...

    huhuhu tenkius uolsss!!! huhuhu dtg komen2 n share2 pendpaat :)

    Encik H said...

    sy singgah yg kat bloglist jer dulu..itu pun susah nak habis..biasanya priority pada yg atas2..yg bawah2 kadang2 lambat dikunjung..bukannya sebab apa pun, cuma masa kadang2 takde..

    Hanif Idrus said...

    Tak pernah dapat meghabiskan blogwalking...bannyak sangat sebab-sebab yang sama...hehehhehe

    Aku tambah satu lagi ...sambil BW sambil tengok TV sambil kunyah dan minum2

    ros_reeza said...

    hihi. nak bw siap ada air ikat tepi. masing masing punya cara kan. Kalau Ros bw blogger yg tinggal komen pada entry lepas, kemudian pengomen tegar. lepas tu baru pergi kat dashboard.

    Che Rosliza Che Mat said...

    ooo begitu...hihihi

    hainom OKje said...

    Nasib mak masih di tangga teratas!!! Yeh!!! mak juara...mak juara!!!!

    Hei...siap ada horlick bagai( brand mahal tu horlick!!!)...mmg sodaplah gitu sambil menelan sambil memetik he..he...

    OKje pya bw dah bercelaru pulak sekarang ni Sue.... tak tentu arah...ikut suka he..he......

     
    HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com