Saturday, December 15, 2012

nak duk bandar ke kampung???


Assalamualaikum!

curik dari google
Pagi sabtu yang damai. tapi tak berapa nak damai kalau duk kat bandar neh. adeh! pepagi dah dengaq bunyi macam2. kedebak. kedebuk. orang duk sibuk buat bangunan.huhuhu. tak cukup lagi dengan hon kereta. pinnnnnnnnnnn!!! ponnnnnnnnnnn!! ada gak bunyi telilit. telilit. telilit. macam2 bunyi. nak jer aku jerit " hoiii org kat bawah! tak ingat ke orang kat atas neh nak tido ke nak hape ke?? asyik pin sana. pon sini. haish! " hurmmm kalau aku jerit pun tak der sapa nak peduli. silap2 hari bulan kawan sebilik aku pulak yang terkejut ingatkan aku histeria pepagi buta neh. 

Kalau kat kampung pagi2 mcm neh amannn jerk. kalau dengar bunyi moto pun mcm tak berapa dengar jer. bunyi hon? memang tak derlahhh. sapa pulak nak buat2 sibuk, jem depan umah aku???kat kampung tuh! huhuhu. aku dengan rasa tak bersalah. tarik selimut. tidur! kroooohhh! krooohhh! huh. indahnya di kampung, walau sesekali aku dengar jugak bunyi siren~ " anak dara apa neh??? dah pukul 10 tak bangkit2 lagi ang neh kalau duk umah mak mertua ang neh dah lama kena tendang keluaq!" huhuhu mak! i miss ur siren! heeeeee. sesekali jerk dengar suara2 mak berkumandang. lepas tuh diam ler. huhuhu

so, sapa yang suka duk kampung?? sila angkat kaki~
sapa yang suka duk bandar sila berdiri!



24 comments:

iiima ❥ said...

Tp sy suka duk bndr grrr kene berdiri lah ek? hehe

dah biasa pulak dgn bunyi bising tak biasa plk kalau sunyiiii =,= hehe

Sue PeLik said...

ima- hahahah kena berdiri laaa jawabnyaaa hehehe. tu ler apa yang bestnya kat bdar neh semua benda ada leh dapat dekat tepi2 rumah jerk. hehehehe

I love Sleep said...

betul-2 aman je kalau duduk dekat kampung.. huhu~

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak suka suasana kg sebab akak asal kg :)

cweet pinky said...

CP dak kg , originally kg girl :P

memg CP pown tak biasa kalaw bunyi bising , pernah CP duk rumah abg CP , betul2 tepi jalan raya , menghitung hari je bile nak balek rumah , dah tak sanggup lagik ...

reply dari entry CP :

hehehehe , tak cukup pelik la kalaw maen ngn barbie doll :P

Cik Nur said...

nur angkat kaki tangan..
nampak tak..?hehehehe..

kat kampung yg penting udara paginya sejukkk..!hijauuu...

kat bandar udara habuk kot..pemandangan bangunan tinggi2..huhuhu

hainom OKje said...

Dua dua okje suka...kalau laki ada he...he.
duk kg...best jugak...makan murah...tp tak de tmpt nk jalan noring jugak tu!

Dunia Wilma said...

Wilma bersyukur walaupun Wilma duduk di bandar tetapi masih dalam area perkampungan...So, still sunyi la ^_^

ros_reeza said...

Dua dua pun ada kelebihan dan kekurangan kan :-)
Macam Ros, tak merasa duduk rumah kampung. Membesar dalam kawasan taman perumahan. Bila dah kerja duduk bandar, kl. Skarang dah kawen pun duk bandar, jb... cuma dapat jugak merasa sekarang ni, rumah mertua di kampung. :-)

AyueJean said...

AJ lagi suka duduk dalam hiruk pikuk bandar...
Tak boleh bayang kalau duduk kampung...
No night life, nak gi sana sini macam terhad, sunyi.. Maybe sebab lahir dan membesar dengan suasana bandar.. So dah biasa...
Hehehehhhe....

eimah siti said...

cik siti suka duduk kat tengah2...sebelah kanan kampung...sebelah kiri bandar....hahha...

dEdEQ dE wIshEs said...

SETIAP TMPAT ADE KE"BEST" DIA .. HAHAHA ..

syafiq audy said...

saya suka makan kfc dan karok!!!kbai

محمد رازيق said...

suka duk kmpung. tng, damai. x sesak sgt. hehe

Anonymous said...

hehehe... lama x baca blog diew... klu owng dah tntoa kg. leh jmpe diew tiap2 minggu!!! =) lup u bby!!!
~RayyanRizqin~

Sue PeLik said...

erk???:P luv u to! yolaaa tuh boleh jumpa tiap2 minggu huhuhu

Encik H said...

boleh tak kalau x suka dua2? hehehe..kat bandar crowded sangat..sesak, rasa macam susah nak bernafas..kat kampung pulak, rasa macam sunyi sangat..rasa macam xde apa nak buat..

aku boleh dikategorikan morning person..ahad pun bangun awal macam biasa..satu bunyi yg buatkan aku marah or xselesa, ialah bunyi kucing2 kat rumah jiran sebelah..bising..memekak..hehehe

kiera'sakura said...

sangat mabeles kot dapat dok kt kampung ipoh tue. walaupun ipoh still umah ai bercirikan pkok rambutan di kawasan umah, dan jugak segala jenis pokok ngehngehngeh

bangun je tido bunyik unggas berterbangan mencari kekasih hati, sejuk pulak menggigit hujung ibu jari kaki ku. maka tarik selimut dan sambung la tido dgn nyaman. hahahaha :p

weiiii rindu kg huuu

dayteenlea said...

zm skrg duk kampung dah start bising2.
malam2 ade je rempit2 nek moto.hehee

kalau nak sunyi. beli tanah tepi gunung ledang. heehehe

Kesuma Angsana said...

suka kg hehehe

KorN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sue PeLik said...

tu laaaaaaa kan setiap tempat ada keindaahannya. huhuhuhuhu

Momo said...

walaupun di kg ni agak kureng kemudahan,,tapi aku lebih suka dok kampung..kejar ayam, kacau kucing..kacau kambing.. dan last sekali... dikejar angsa...hahaha

QIOSWriter said...

Depends lah kat kampung mana. Kat kuala pilah pun da start bising da.hehe

Visits us to shop awesome items only at QIOS Pulcher.

Baik hati tak nak buat review pasal blog kami? Teehee~

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com