Thursday, November 15, 2012

hadapi dengan senyuman! :)


"senyumlaaaaa, senyumlaaaaa ahai! cek mek molek~"

huhuhuhu. dah ler lama hilang. tak hapdate2 blog, lepas tu hapdate blog dengan menyumbangkan suara yang merdu pulak. hikhikhik. mohon cemburu dengan suara aku. :P  
sekarang neh, aku ada dekat rumahku syura ku, eh? syurgaku okeh! aku balik cuti seminggu. menyibuk jer kan? orang lain nak raya aku pun kalut nak raya. uhuhhuhu. biasalahhh kita kan 1 malaysia! ewaaaaah~ 

Dah lama aku balik, tapi banyak pulak urusan-urusan negara yang aku nak kena selesaikan. isnin tadi aku p hospital taiping bawak abah aku. sakit mata. kenapa?? ada binatang langgar lari dia punya mata. huh! kesian kat abah aku sampai kena p hospital punya teruk accident tuh.  korunk tahu?? tiga kaki binatang tuh ada dalam mata abah aku. kesian abah! tapi tak per, sekang neh dah oke sikit. mata abah dah tak berair lagi!

Lepas neh, 22 hb mak aku pulak kena p hospital taiping sebab ovari bengkak. tapi melalui apa yang aku baca dari tulisan doktor yang sangat cntek tuh. mak aku mcm tak der apa2 cuma nak buat kepastian jerk. haish! semuanya buat aku risau. apa lagi masa tuh aku dah ada balik kat subang jaya. ermmm plzzz kawan2 doakan mak dan abah aku sihat2 hendaknya. amin!

Okeh, kalau korunk nak tahu, lepas jerk aku habeh kursus BI aku neh, aku dah kena terus terbang ke terengganu untuk kursus KAUNSELOR BERDAFTAR pulak. hukhkhuk. kene amek lesen ler pulak. huhuhu. tak boleh ler nak buat sesi kaunseling tepi2 jamban umah aku. huhuhu. asal bizi sangat aku neh?? sampai nak mandi pun tak sempat dah. huhuhu

tak per suriani! apa2 pun yang jadi

 

Doakan mak dan abah aku!!!! 

17 comments:

eimah siti said...

senyum...tak perlu kata apa2...heheh

Mieya Atiera said...

Semoga sis tabah hadapi semua nie. Insyaallah, semoga kesihatan mak n abah sis sihat seperti sedia kala

Cik Nur said...

moga mak dan ayah sue cepat sembuh..binatang apa yg langgar abah sue tu..?

jenuh nur mikior...

Encik H said...

aaaa..teringat lagu Dewa - Hadapi Dengan Senyuman..lagu tu indirectly boleh buat org jadi 'kuat' :)

hainom OKje said...

Insyaallah tak de pape tu.....
banyakkan berdoa..
Bz nya..... tak delah kawan merapu dan makan OKje ni.... Sian Sue.... tapi macam tulah nak jadi kaunselor yg hebat... pas ni OKje boleh jumpalah pulak.... hu....hu...

Gi Terengganu tu jangan lupa makan kopok leko banyak2 kalau tak rugi tau!!!

mselim3 said...

Insaallah kami semua doakan moga abah dan mak sue pelik sihat k...

daripada mselim3

Sally Samsaiman said...

tuu diaa! sally rindu kat sue ni...lama x nampak!

cweet pinky said...

CP doakan semuanya selamat , amin ... CP rase serangga tuh pown larik g ospital tambah kaki ... hehehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

semoga mak tak ada pape.. dugaan tu datang sebab Allah sayang kita.. sabar dan positif ea

Mrs Velentine said...

chayok2...

Kesuma Angsana said...

senyum teruslah ni!

PILOT LOVER said...

semoga mak sue tak ape2.. amiin.. ^_^ gud luck kat terengganu nanti sue...

miz ruha said...

hadapi dengan senyuman... ^_^

moga mak abah sue cepat sembuh... =)

nunnaly said...

inshaAllah, mudah-mudahan segalanya dipermudahkan. Allah sentiasa bersama dengan orang yang sabar. :)

mari join giveaway by me
http://belognanabyte.blogspot.com/2012/11/1st-mega-giveaway-by-girl-on-slope.html

baby comel said...

moga mak abah SU tak pape.. Amin.. wah, akan punya lesen pasni leh la bagi mintak motivasi kata2 semangan :)

dEdEQ dE wIshEs said...

TANAH K ANAK DARA .. UNTUNG KAN KALO AMIK MEDIK .. HIHI .. OH YE .. DTG GANU ? MEHLA SETIU

Nurul Husna Mohd Hassan said...

doa banyak2 untuk mak & abah sue k :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com