Monday, October 22, 2012

Bahasa apa neh?? zimbabwe ker??






Aduh! aku memang bukan cekgu BM. Student aku pun pernah cakap kat aku "cekgu, tolonglaaa jangan tukar jadi Cekgu Bm! tak sesuai langsung" huh! memang aku akui. Bm aku dan tulisan aku kenkadang agak tunggang terbalik cikit. aku suka silap eja. kalau aku pergi BW kat blog korunk then aku ada tinggalkan komen. kalau ejaan aku tak tepat tu. pandai2 ler korunk faham sendiri. tapi aku rasa walaupun bahasa aku teruk. rupa2nya ada yang lebih teruk lagi dari aku?? cer baca yang bawah neh

v
v
v
v
v


Korunk faham ker?? amenda budak neh tulis hah?? "aku tak suka TOL???" tak payah ler naik highway. jalan jer kampung mana ada tol. huhuhu. "maah??" maksudnya marah ker?? budak neh sekolah menengah ke pra sekolah?? hadoiiiii.  

 

Haaaaaaaa neh satu lagi. try korunk translate jap! haha. yang aku tak tahan tuh. last2 ayat tuh siap boleh mengaum lagi. " erurmmmmm!!" hahahaha. bahasa apa neh?? aku ketinggalan zaman ker?? klasik betul bahasa neh. bahasa zimbabwe ke?? tak faham sungguh aku! kepada sesiapa yang menggunakan bahasa di atas. mak cik neh bukan nak "maah" erkk. mak cik neh cuma nak pesan. tulis ler elok2 sikit. tulisan-tulisan di atas boleh mendatangkan meroyan kepada mak cik-makcik lain jugak huhu. 

sekian!


33 comments:

Cik Nur said...

kalau nur g blog dan terjumpa entry yg tulisannya mcm tu, cukuplah skali je kot nur pegi.. susah o nak faham bahasa tah zaman bila tu..

kita nak g santai2, tiba tulisan mcm tu terus jadi penat..!

penat nak translate..minta tolong google translate pun xdapet nak nolong..kekekekekekeke.

Encik H said...

itu namanya bahasa nak mintak pelempang..zzzz

Nurul Aini said...

Hahahaha...ya..mak cik ni pun menanggung keperitan nya juga..haha..dahsyat-dahsyat, budak zaman sekarang..ranap bahasa melayu kito.

miz ruha said...

aah... bahasa ape tu ye...
berbelit aje lidah aku nak baca...
mana budak2 ni dapat bahasa ni?

Syaz Blackrose said...

ada gak ye org yg rajin taip camnih.. kalu sue x phm akk lgla x phm... hahahaha

jann sinuja said...

hahaha..eh jom bace entry ni..bahase pelik jugak ni..hihi ^^ http://sinujasheffie.blogspot.com/2011/07/menangis-cikgu-bm-kalau-tengok-kau.html

dEdEQ dE wIshEs said...

ADES .. DEQ PUN ADE GAK NK WAT AYAT NGADE2 .. P XDO LA YG BERBELIT LIDAH NK SEBUT .. HAHAHA ..

Suara Hati said...

terbelit belit lidah nak baca
mata pun pening tengok..huhu

s h a said...

uikss...extreme nye bdk skrng.adoila.dl yg aq tu pon kte xtaw ape.huhuh.makin rosak bahasa malaysia kte.pelik mcm mane boleh muncul bahasa2 mcm ni kn.

are_lin@yu said...

hahaha klu bhsa2 budak2 skrg ayu pn xtau nk bca

Kesuma Angsana said...

pown x faham satu apa pown hehehe

Nida Mohd said...

bahasa muda mudi zaman sekarang..biasa sms ngan anak buah bahasa dia camni la..pening nak baca..huhu

Mieya Atiera said...

Mieya tak biasa guna ayat macam nie. Shortform tu biasa lah guna tapi still bahasa melayu lah.

kiera'sakura said...

hahahahahaha nie adik saya suka buat. almaklumla budak dah sunat tapi tak matang memang rasa mcm nak bagi makan penampar pagi petang siang mlm!!

AnneRaini said...

seriusly kalo akak nmpk budak2 post kat fb mcm ni rasa nak gi bagi penampo kat muka masing2. geram sgt tau.

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

ini bahasa alien, so kita harus hapuskan alien2 ini supaya bangsa melayu kta tak pupus...huhahuha

hainom OKje said...

Ha..ha... macam nak perli nampakkkkkk!!!! hu..hu...kalau Sue makcik... OKje hape? nek cik....wa...wa....

tapi memang tak faham sungguh tu tulis sambil lalok ke hape... kalau komen samapai lalok tak 'pew' jugak...he..he..

Cikgu Ma said...

memang menyampah org yg suka tulis macam ni...sama la adik pun, suka taip mesej "owg"...gggrrrr!!!

aku HaniAsyira said...

ini dinamakan bahasa moden.. moden lah sgt kan..

Si Matatajam said...

Adusss fenin2... Tak bleh ka guna bahasa yg mudah skit org nk faham..

I love Sleep said...

berbelit-belit lidah nk mbaca kn.. huhu.. lmaa x bw sini

baby comel said...

Haah. Pe la yg dia dok mengeja tu eh?? Kesian btl. Rasanye budak pra sekolah lagi hebat menulis mengeja membaca kot.. Huhu

elyna mirsada said...

hehe..terlebih nk ubah bhasa gamatnye nie..^__^

Hanif Idrus said...

Aku memang tak paham ...!!!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kenapew macam tuew?

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Tuwlisarn macarm niew kewrh Kark Suee ?<--- hahaha , berbelit lidah dan ejaan Yana . uhuks

KorN said...

ngada2 jer tlis cenggini.. huhu... skali skala xpa la kot..

Puteri Anis Jazlan said...

Bahasa WemmPitzzss --' Hahaa

Alynn Nyzaa said...

migrain baca status yg guna bahasa camtu kat fb..sabar je la ngn budak2 camni..huhu~~

Hati Ku Terusik said...

taw xpe...rase nk ketok je kepale diorg bg betol ckit...merosakkan bhs jer...org cm tuh kita kene basmi virus yg ade pd diorg sblm ia merebak lebih teruk...haha

Dhia Dirham said...

bahasa sekarang.....

fatin amalina husna said...

ish3..pndai sungguh..blajaq mana pon xtaw..

boleh baca tp sakit mata..=D

Mrs Velentine said...

akak pun pernah jumpa kawan yg mcm ni..bila ditegur dia suru akak belajar bahasa dia..banggang

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com