Wednesday, April 4, 2018

Insurans terbaik aku

Assalamualaikum.

ini entry yang pertama aku pada tahun 2018. semakin kelam nampaknya blog ni. marilah aktif semula. hari ni nak aku berkongsi tentang insurans pilihan aku. 

setelah ditolak ditambah dan didarab. aku memilih zurich takaful untuk menjadi perlindungan aku sekeluarga. setahun kot aku menilai semua insurans. buat perbandingan sana sini. dan akhirnya aku memilih zurich takaful. 

aku - rm145.00
anak - rm 145.00
suami - rm88.00

kenapa suami aku murah?? suami aku punya medical card sahaja. weh, dia pun ambek medical card weh sedangkan dia adalah pekerja hospital kerajaan. hahaha, aku dan anak aku memilih untuk ambek skim simpanan dan perubatan. dua2 ada. senang. 

sebelum aku ambek insuran kan aku rasa benda yang paling penting, itulah inilah. rupanya benda yang paling penting adalah senang ke nak claim?? hahahah. kalau susah nak claim perlindungan sampai 20 juta pun tak guna jugak. hahah. 

justeru, hari tu aku ada kemalangan sikit. jari jemari aku yang mulus dikaki tertusuk dengan gunting. berdarah banyak dan agak cedera parah. ewah. hahaha aku pon p klinik swasta. aku tak terfikirlah pulak nak claim. tapi, bila ejen aku bagitau boleh claim aku pun rasa inilah masanya untuk aku buktikan betapa insurans yang aku ambek ini berbaloi. hahaha.

yes! aku dapat claim untuk pesakit luar ye. huhuhu. 

Image may contain: text

jadi dah terbukti. boleh claim hihi

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com