Monday, August 31, 2015

review jamu kencur


Assalamualaikum!

kah! esok dah start working day oiiii. so, hari neh mari laa kita menghapdate blog untuk ketenangan jiwa sendiri. hukhukhukhuk. 

hari neh aku nak jadi testimoni tentang jamu kencur. jamu yang dikatakan hebat di alaf ini. kat fb asyik duk berkencur sahaja. kuikui. hari neh adalah hari ke 10 aku berkencur. hukhuk. maknanya dah habeh sekotak jamu kencur neh. boleh dah kot bagi testimony? ewah...

salah satu faktor kenapa aku beli jamu kencur neh sebab aku nak kecutkan aku punya cyst. tapi part tu aku belom bole bagitau dah kecut atau belom sebab aku belom p lagi jumpak doktor scan tengok. tapi yang bole aku bagitau jamu kencur neh tidak laa berapa lazat seperti kebanyakkan orang kata tue. maap noh. bukan citarasa tekak aku neh. serius kalau aku minum pun mesti standby ayaq puteh baq hang! sebab kurang kelazatan di situ. tapi mungkin jugak orang lain punya tekak kata jamu ini sangat sedap sehingga termakan plastik2 dia. itu hak anda. tekak anda. ok?

selain daripada kurang lazat, part positipnya jamu neh boleh membuangkan angin aku rasa. sebab bila aku minum sahaja aku mesti nak. berkkkkk. berrrkkkkggg!! like naga. cuma tak dak laa sampai keluaq api. hihi. ini kira kesan wajib ke atas diri aku laaa. al. maklumlaa angin banyak satu bdan. uhuhu.

seterusnya, jujur cakap sakit tumit aku dah kurang.tidak lah seperti dulu rasa macam nak cabut tumit nak pakai tumit lain sahaja. tapi sekrang rasa macam dah ok skit.bukan hilang 100% nah. tapi kurang laa jugak dari selalu. so aku dapat berjalan dengan megahnya laa.

yang lain tu maap. ku belom rasa kesan yang ketara lagi. lepas neh aku hapdate semula nah. hihihi. 
nak beli dari sapa?? apakah jamu kencur??

google
then taip jamu kencur

nak beli??
kat fb tue dekat search tue type je jamu kencur
terkeluaq laa semuanya penjual2 nya. harap maklum. aku bukan penjual dan aku juga bukan  dapat komisyen buat enrty neh. kah. 
tapi sebab kesian aku tunjuk sikit wajah jamu kencur

10 comments:

Kira Sakura said...

awak ada cyst ke? wuwuwuwuwuw kesiannya awak. moga cepat kecut cyst nya haaa

jamu kencur ni yang selalu naik kat feed saya jugak kuikuikui

Rosmiza Ali said...

Menarik bunyinya.. macam mau cuba jugalah nanti.. Hehe..
RosmizaAli.Com

Sue Aridoku said...

Hai sis...nak tanya la testimoni sekarang untuk jamu kencur ni..ok x...sy berminat nk beli sbb tertarik dgn solution keputihan n mslh2 lain miss V.berkesan ke..klo x..xmau beli la..

Sue PeLik said...

hiii awak! sy try jamu kencur neh sebab nak kecutkan cyst. tp saya makan 3 kotak cyst tak kecut. bahkan makin besau. kecewa sangat. hihi tak makan dah. tapi, kalau untuk yang lain2 tu saya rasa ok kot. buang angin.

Anonymous said...

Sy dah makan jamu ni dlm 2 ktk. Sy xde amik apa ubat lain kecuali vit c saje. Sadly, sejak comsume jamu ni drp normal period regulation ... sekrg jd tunggang langgang. Sy stop amik. Jumpa doktor pakar, darah period 'penuh' ... tp x blh keluar. Sekrg tgh tunggu result blood test

jom masak! said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

yaya cendana said...

salam...done follow blog ni :) nice entry bila klik sini... ^_^

sambil2 tu jom jenguk & join contest dari yaya ni..

Contest : 'Jemputan ke Majlis Pertunangan Yaya dan Anis'

http://www.yayacendana.com/2016/04/contest-jemputan-ke-majlis-pertunangan.html

tq ^_^

yaya cendana said...

salam...done follow blog ni :) nice entry bila klik sini... ^_^

sambil2 tu jom jenguk & join contest dari yaya ni..

Contest : 'Jemputan ke Majlis Pertunangan Yaya dan Anis'

http://www.yayacendana.com/2016/04/contest-jemputan-ke-majlis-pertunangan.html

tq ^_^

Nabila Syifa said...

PANAS X MKN JAMU

NUR CAHAYA said...

kenapa baru dengar pasal ni, haha, tak rajin lak jamu2 ni, hehe...

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com