Sunday, October 16, 2011

" kalau ikutkan abg pnya makwe dulu 1000 kali lagi cntik daripada syg!"

selamat petang...
aku rasa aku nak share satu benda kat sini. kawan aku punya kisah rumahtangga la. aku bukan nak g jaja citer dia atau nak g menjual atau nak bukak gerai segala cuma mungkin kita sama-sama boleh pk dan masa aku menulis ney pun aku boleh pk mcm mana nak tolong minah senget ney aka kawan aku yang tomey tue...tul nyahkan pblm dye ney daripada hidup dye..okay..aku start ney..dia ada sorang pakwe..ermm dia cakap kat aku pkwe dye ney okay lah..CINTA BANGAT SAMA DYE...ermmm betul ker tak aku tak tau! dye yang cakap...tapi skg ney dia rasa mcam lain tau...selepas jadi satu peristiwa yang betul2 buat dya tak kan lupa seumur hidup dye...dorang dua gaduh...gaduh punya gaduh dah semekdaun diri masing2 last2 pakwe dia dgn kuasa bulan menghukum makwe dia ney dgn kata2 begini " kalau ikutkan abg pnya makwe dulu 1000 kali lagi cntik daripada syg bla bla bla..." dalam keadaan seriuss...dya cakap masa tu dye terus letak telefon dan tak cakap paper lagi...tapi last2 dorang berdua baik balik tapi dye kata pas jer peristiwa tu aty dye dah jadi laen...b4 ney bukan kata ayat2 cinta, ayat2 maki hamun pun dye dah kena. org kata dah biasa...dah master di maki...dihina dan dicaci laaa tapi kali ney dye cakap kat aku aty dye lain sgt..dye betul2 trasa..dye cakap dye tau dya tak lawa but tak perlu rasanya untk di gembar gemburkan wahh ayat akuuu ~ cikgu bm biasalahh..huhu

sekrang ney dia okay jer dgn pkwe dia tap dia cakap tak semesra dulu..kalau pkwe dia ajak mesej dia memang akan bagi alasan walaupun kdg2 dia betul2 bz dgn lembu2 dye..kwn aku ney gmbaala lembu..huhuhu aku tipu jer! dye cakap akt aku cm ney sumpah! dye memang syangkan cintakn rindukan dan kan3 lain kat pkwe dye...but sjak aritue..dye pun jadi tak best..pkwe dye ajak kua dye tolak walaupun kalau ikutkan sapa yang tak der masa nak di luangkan dgn pkwe? nak2 org yang kita cinta ajak kua mesti ar terlompat jawab nak! pastu kecoh satu kampung " aku nak kua dengan pkwe aku wey aku nak kua ngn pkwe aku yea!!" walaupun masa tu kita sibuk nak membanteras jenayah ke nak operate pesakit ke mesti kita tak pk dah tapi dye? sngaja bagi alsan tak nk jumpa...dye sedeh..kalau jumpa pun dye cakap tak der apa yang menggembirakan..dye hanya tgok pkwe dia menguap...mengantuk..dah berulang kali kata penat..dan penat..

masalahnya sekrang ney..hati dye yang dah penat...penatt dengan cinta yang semakin jauh..dengan rindu yang semakin tak ada...dia tengah keliru laa tu...tu yang dye tanya aku aku lagi laa keliru! ermmm ...nak jawab apa? g sembahyang istikarah la cm tu..jawapan standart ar kan? huhuu daripada pemerhatian aku kepada pkwe dye..aah memang patut di tinggalkan ajer..bab kalau yer pun marah jgnlah soal fizikal di bandingkan...benda yang memang tak mampu di ubah hurm ntahlahhh...kpd dye...sabar erkk...mungkin ada yang lebih baik sedang menanti...ok!

2 comments:

StarzRebel* said...

Sabar laaa tuk org 2.
*Wlupun aku cm tau jaa spa org tu*
Tp tenang2, semayang byk2. Nk buat hapa lg, mtk petunjuk Allah jaa laa. Len laaa klo aku @ sue ni koordinator jodoh, blh laa arranged lain @ tgk2 btoi kaa mamat ni jdik laki nanti kan. X gitu suee... Hik3

sue said...

hahahah betoi2 dunia2 kan? lelaki ney mcm2 bek kita kawen sesama kita jer senang hehehehe

 
HALF EDIT BLOG:jiakreatifelt.com